Sirop expectorant natural. Ce să folosești pentru a scăpa de tuse
Tusea poate fi vindecată nu numai cu medicamente de la farmacie, ci și cu un sirop expectorant natural. Răceala obișnuită bântuie aproape toată lumea. Una dintre cele mai neplăcute formațiuni ale sale, tusea, poate fi stinsă nu doar cu medicamente din farmacie, ci și cu remedii populare.
Știai că tot mai multe persoane folosesc drept sirop pentru tuse laptele? Laptele subțiază flegma și are proprietăți emoliente, mucolitice și expectorante. Se poate bea lapte cald cu miere, unt sau apă minerală. Astfel reușești să pregătești un sirop numai bun pentru ameliorarea tusei. Decoctul de lapte cu smochine a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru tuse convulsivă și este considerat un amestec pentru tuse. Laptele cu usturoi are bune proprietăți dezinfectante și antimicrobiene, dar amestecul trebuie folosit cu prudență la copiii mici, la femeile însărcinate și care alăptează și la persoanele cu boli gastrointestinale.
Sirop expectorant natural. Ridichea neagră și gargara
Dacă un copil tușește tare și nu are chef să bea lapte cald noaptea, se poate pregăti lapte cu banană. Astfel, se pune o banană într-un blender, se adaugă 1-2 linguri de cacao și miere și se toarnă lapte cald peste amestec.
Ridichea neagră este un remediu popular indispensabil în combaterea tusei. Se folosește pentru cea mai neplăcută și uscată tuse. Se taie rădăcina, se face o gaură în ea și se adaugă acolo fie miere, fie suc de morcovi, fie chiar zahăr. Sucul de ridiche eliberat ca răspuns constituie remediul care vă va ajuta să scăpați de neplăcutele crize de tuse.
Se recomandă ca sucul de ridiche să fie administrat câte o linguriță pentru copii sau o lingură mai mare pentru adulți la fiecare oră. Tusea este deseori însoțită de o durere de gât sau de gât inflamat. Gargarele sunt o modalitate excelentă de a scăpa de tuse. Se poate face de până la 10 ori pe zi.
Ce poți folosi pentru a face gargară pentru tuse. Ce comprese poți pregăti pentru a scăpa de disconfort?
Cele mai simple posibilități sunt apa cu sifon sau sare, pentru asta folosiți o lingură de apă la o lingură de apă sau cu iod în cantitate de 3-4 picături la 1 lingură de apă. Alte metode includ sucul de lămâie, sucul de sfeclă cu oțet, sucul de morcovi cu miere, precum și multe decoctări din plante. Astfel, poți pregăti un sirop din mușețel, eucalipt, lemn dulce, calendula, ulei de mamă și altele.
În cazul în care tusea umedă sau dificultatea în expectorație și disconfortul la nivelul sânilor în timpul tusei sunt ameliorate de comprese. Alternativ, se poate face o compresă din piure de cartofi fierți sau praf de muștar, miere și suc de ridiche. Muștarul fierbinte se aplică pe un tifon și se leagă strâns în jurul pieptului cu o batistă caldă.
Orice sirop expectorant natural poate ajuta în stadiile inițiale ale bolii. Dacă simptomele nu dispar în ciuda folosirii lor sau dacă răceala este însoțită de febră și alte simptome, trebuie să vă adresați imediat medicului. Apropo, remediile de mai sus pot fi perfect aplicate în același timp cu tratamentul tradițional.