Sirop de ridiche neagră. Pentru ce este folosit leacul bătrânesc?
Un sirop de ridiche neagră cu miere a fost considerată de mult timp cel mai fiabil stimulent imunitar și un antimicrobian eficient. Din cele mai vechi timpuri, medicamentul a fost folosit pentru o varietate de afecțiuni, de la tuse la bronșită.
Astăzi, mulți se întorc la medicina tradițională, care a evoluat de-a lungul mai multor secole și a adus în zilele noastre cele mai bune, mai eficiente și mai bine testate tratamente. Sucul de ridiche cu miere este recomandat de medici pentru administrarea în tratamentul răgușelii vocii, cu tuse uscată, boli ale căilor respiratorii superioare și chiar tuse convulsivă și bronșită.
Sirop de ridiche neagră. Cum să pregătești remediul naturist
Pentru a pregăti remediul luați o ridiche neagră de mărime medie, spălați-o bine, apoi tăiați-i partea superioară, care va servi drept capac. Folosiți un cuțit subțire și ascuțit și scoateți o parte din pulpă din mijloc. Veți avea un mic cazan în interiorul ridichii. Se pun 2 lingurițe de miere în el și se acoperă cu capacul, partea de sus tăiată.
Mierea nu trebuie să acopere complet adâncitura din ridiche, deoarece aveți nevoie de spațiu pentru ca sucul să se formeze. Este necesar să așteptați 12 ore, dacă o faceți seara, dimineața puteți deja să consumați sucul din ridiche și mierea, care în acest timp se formează în interior.
Se ia suc de ridiche neagră pentru tuse de 3 ori pe zi, timp de câteva minute înainte de masă, câte 1 lingură pentru adulți. Procedura de gătit se repetă noaptea, adăugând miere la ridiche. O altă ridiche pentru preparare trebuie făcută după 3 zile.
Puteți folosi un mod mai simplificat de a face ridichi negre cu miere pentru tuse. Pentru asta se ia o ridiche neagră mare, se spală bine și se decojește. Apoi se dă pe răzătoarea grosieră, se stoarce sucul prin tifon și se amestecă cu 2 linguri de miere. Mierea se va dizolva rapid și băutura va fi gata de băut.
Cum să faci remediul fără miere? Cu ce poate fi înlocuit ingredientul?
Câteva ridichi de mărime medie se spală și se curăță de coajă, se taie în felii sau cuburi mici, se pun într-un vas și se toarnă miere peste ele. După 12 ore, ridichea va da mult suc, care trebuie consumat înainte de masă, câte 1 lingură de 3 ori pe zi. Această metodă este mai economică, iar ridichea nu se va usca.
Pentru cei care sunt alergici la miere, faceți ridichi de tuse cu zahăr în același mod sau coaceți-le. Pentru a face acest lucru, luați o ridiche neagră de mărime medie, spălați-o, decojiți-o și tăiați-o în bucăți mici, presărați-o cu zahăr și puneți-o într-o cratiță, acoperită cu un capac.
Remediul se coace la 100-120 grade timp de aproximativ 2 ore. După ce ridichea s-a răcit, se strecoară sucul și se aruncă restul. Se recomandă să se bea 1-2 lingurițe de 3 ori pe zi, înainte de mese.
Un sirop de ridiche neagră a ajutat mulți oameni pentru a scăpa de tuse, devenind adesea un colac de salvare. Iar vitamina C pe care o conține ajută organismul să se recupereze mai repede în urma unor boli.