Sirop de mentă fără zahăr. Cum se prepară și care sunt beneficiile acestuia
Aromatul sirop de mentă fără zahăr se poate face foarte ușor acasă și are numeroase beneficii pentru organism. Menta este cunoscută pentru proprietățile sale anticancerigene, antiinflamatoare, astringente, antiseptice și analgezice. Siopul de mentă este recomandat de către medici pentră că previne și tratează numeroase boli. Iată cum se prepară și care sunt beneficiile acestuia.
Sirop de mentă fără zahăr
Este binecunoscut faptul că siropul de mentă are numeroase beneficii pentru organism. Acesta previne greața și ameliorează durerile abdominale, îmbunătățește imunitatea, tratează alergiile, ameliorează durerile de cap și durerile menstruale.
Siropul de mentă consumat cu moderație este un adevărat elixir pentru corpul uman. Acesta se poate face foarte ușor acasă, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Siropul de mentă se face cu sau fără fierbere, cu zahăr sau fără zahăr, dar la fel de bine poate fi făcut și cu lămâie. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.
Pe lângă siropul de mentă, putem face și un ceai aromat de mentă. Acesta ameliorează simptomele de gripă și răceală, stimulează sistemul imunitar și tratează afecțiunile sistemului digestiv. Ceaiul de mentă sălbatică are un efect diuretic, expectorant, acționând și ca un stimulent pentru digestie. Acest remediu naturist are și un efect calmant, fiind recomandat în cazul stărilor de anxietate.
Menta sălbatică ajută și la purificarea sângelui și la recăpătarea tonusului organismelor slăbite. Această plantă are efecte bune și la nivelul rinichilor. Menta are o acțiune antibacteriană puternică și este pe lista celor mai bune remedii naturiste în cazul problemelor urinare, digestive și respiratorii. Menta sălbatică poate fi folosită și în bucătărie, la decorarea unor deserturi rafinate, gustoase și spectaculoase.
Cum să pregătești acasă un adevărat elixir pentru sănătate
Dacă vrem să pregătim acasă un sirop de mentă fără zahăr, vom avea nevoie de mentă proaspătă, apă și miere.
Mai întâi vom alege frunzele de mentă apoi vom rupe menta pentru a ajuta la eliberarea uleiului. Frunzele de mentă se pun într-un vas termorezistent apoi se toarnă siropul făcut din apă și miere. Se lasă totul la infuzat timp de 15 minute.
După aceea se strecoară frunzele de mentă apăsând ușor pentru a scoate uleiurile din toate frunzele. Aromatul sirop de mentă se depozitează într-un borcan termorezistent cu un capac etanș. Se păstrează la frigider timp de două săptămâni. Siropul de mentă poate fi folosit la prepararea unor băuturi aromate sau la pregătirea unor deserturi de casă, fie că este vorba de înghețată, prăjituri sau ciocolată.
Siropul de mentă fără zahăr este un adevărat elixir pentru organism. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. La final, vom obține un sirop aromat, parfumat și sănătos. Benefic pentru organism mai ales în sezonul rece este siropul din muguri de pin. Siropul din muguri de pin se administrează sub formă de două cure a câte 3 lingurițe dizolvate în apă plată, înainte de mesele principale, cea de la micul dejun și cea de la prânz. Acest sirop aromat stimulează pofta de mâncare și menține sănătatea sistemului digestiv, reduce oboseala, previne insomnia și epuizarea psihică și întărește sistemul imunitar.
Siropul din muguri de pin folosit în îndulcirea ceaiurilor are efecte benefice pentru organism. Acest sirop tratează tusea seacă sau productivă, previne astmul bronșic, tratează simptomele de gripă și răceală, faringita și sinuzita.