Simți ceva în burtă când rămâi însărcinată. Care sunt primele simptome care iți indică faptul că aștepți un copil
Tot mai multe femei sunt curioase dacă simți ceva în burtă când rămâi însărcinată. La prima săptămână de sarcină, majoritatea femeilor încă nu au senzații, deoarece perioada este prea scurtă. În cazuri extrem de rare, acest lucru se întâmplă.
De cele mai multe ori, primele semne care îți indică că ai rămas însărcinată este sensibilitatea crescută a sânului. La nivel de burtă există o durere de tragere în abdomenul inferior, dar trebuie să știi că nu doar sarcina poate fi cauza. Un simptom care îți indică sarcina este urinarea crescută și sensibilitatea crescută la mirosuri. De asemenea, sunt prezente grețurile matinale și balonarea.
Simți ceva în burtă când rămâi însărcinată. Primele simptome
La mamele „cu experiență”, sânii pot începe să se mărească devreme. Uneori cu formarea colostrului, lichidul care precede producerea laptelui matern. Lichidul din piept este o întâmplare frecventă în afara sarcinii. De exemplu, cu mastopatie fibroasă sau insuficiențe hormonale, care de multe ori se face simțită cu una sau două săptămâni înainte de menstruație.
Pot apărea și alte simptome asemănătoare sarcinii, cum ar fi schimbări de dispoziție și chiar greață ușoară. Dar din moment ce aceste semne pot fi asociate nu numai cu sarcina, ele nu ar trebui să fie 100% de încredere. În cele mai multe cazuri, primele simptome la o femeie apar după 2 săptămâni.
Cat despre întârzierea menstruației ca semn principal al sarcinii, la 1 săptămână după concepție, nu este foarte informativ. De obicei, fertilizarea are loc la mijlocul ciclului. În plus, o întârziere nu poate fi numită o modalitate exactă de a determina sarcina. Uneori zilele critice întârzie din alte motive.
Deși aproape că nu există semne externe de sarcină încă, procesele fiziologice interne sunt deja în desfășurare activ. Uterul la o săptămână de sarcină devine mai moale și mai liber, iar endometrul care îl căptușește din interior continuă să crească, astfel încât embrionul să se poată atașa în siguranță de el. Stomacul la o săptămână nu se poate schimba în niciun fel. Dimensiunea embrionului este puțin mai mare de un milimetru.
Prima săptămână de sarcină. Ce se întâmplă în burta unei femei
Dacă nu se observă modificări vizuale în corpul unei femei, atunci au loc deja metamorfoze uimitoare cu embrionul. După fertilizare, ovulul este împărțit în celule mai mici în decurs de 3 zile, în timp ce dimensiunea lui rămâne aceeași și își continuă mișcarea prin trompele uterine către uter. În a 3-a zi după concepție, în zigot se formează 8 celule, acesta este momentul în care 1 celulă poate fi prelevată deja din embrion pentru o analiză genetică specială.
În prima săptămână de sarcină, embrionul se transformă treptat dintr-un grup de blastomere despărțite într-o minge, unde partea exterioară se transformă ulterior în placentă, iar celulele interioare, embrioblastul, devin apoi embrion. Strict vorbind, termenul „făt” nu este folosit în acest moment, se vorbește doar despre embrion. Copilul nenăscut va deveni făt doar în câteva săptămâni, dar deocamdată trece de la zigot la blastocist.
Pentru a simți ceva în burtă când rămâi însărcinată, embrionul trebuie să se atașeze de endometrul uterului. Acest lucru se întâmplă de obicei la începutul a 2 săptămâni. Astfel, vei simți primele simptome de instalarea sarcinii abia după prima săptămână.