Simptome sarcină: Cum îți dai seama dacă ești însărcinată
Câteodată se pot simți niște schimbări în viața unei femei, acest lucru poate să nu însemne nimic, dar pot fi și simptome de sarcină.
Trebuie de știut faptul că abdomenul nu se mărește dintr-o dată și o mulțime de mămici nici nu prezintă schimbări mari ale corpului până în lunile finale. Însă organismul va prezenta mai multe simptome în sarcină, ce ulterior pot fi folosite pentru a identifica o posibilă sarcină.
După ce are loc concepția, cantitatea de hormoni din sânge crește treptat până la valori considerabile, iar aceste schimbări produc în corpul femeii mai multe consecințe. Această modificare de la viața normală poate fi una lină, iar simptomele pot apărea chiar și la nivel psihic, nu doar fizic.
Simptome sarcină. Dispariția perioadei
Lipsa perioadei este considerat ca fiind un simptom specific femeilor însărcinate, iar acest lucru este adevărat. Poate fi puțin mai greu de depistat atunci când se întâmplă celor ce au parte de cicluri iregulare datorită faptului că poate fi doar o întârziere. Dar dacă trece mai mult de 2 săptămâni de când trebuia să apară perioada, poate fi considerat un semn de sarcină. În cadrul concepției are loc o sângerare mai puțin consistentă, ce nu trebuie confundată cu menstruația, caz în care cu siguranță este vorba despre o sarcină.
Schimbările ce apar din punct de vedere fizic sunt ușor de observat, dimineața sentimentul de greață se poate resimți puternic, iar astfel vărsăturile încep a fi frecvente fără motive patologice. Pofta de mâncare este destul de afectată, iar uneori se poate simți că nu vă este foame, chiar dacă nu ați mâncat nimic în ziua respectivă. În ceea ce privește simptomele din timpul sarcinii ale psihicului, îs puțin mai dificil de observat, dacă vă apar gânduri cu privire la posibilitatea unei sarcini sau vise, nu au nicio legătură cu sarcina propriu-zisă, ci poate mai mult cu faptul că dumneavoastră vă gândiți la acest aspect.
Durerile abdominale pot fi prezente în primele săptămâni de sarcină, dar nu sunt foarte accentuate. Acest disconfort urmând a se intensifica în treptat în timp. Sunt mai multe cauze ce pot provoca apariția de dureri în timpul sarcinii, dar ceea ce trebuie știut este că dacă durerile par din ce în ce mai mari, o vizită la medicul specialist devine ceva obligatoriu. Nu se dorește o ignorare a acestora datorită disconfortului pe care îl pot produce, dar și posibilitatea unei unor complicații.
În general, are loc un sentiment că ceva este mai diferit, doar că nu este foarte clar ce. Simptomele și semnele ce se pot găsi în informațiile de pe internet oferă o gamă generală de aspecte ce pot să aibă loc simultan sau separat. În funcție de evoluția zigotului, celelalte simptome își pot face apariția, în timp ce prima perioadă de după fertilizare, rămâne doar suspicioasă.
Hormonii feminini din organism
O dată ce a avut loc concepția, hormonii feminini încep să crească. Aceștia sunt responsabili de toate schimbările ce au loc, iar organismul fiind inundat de aceștia încearcă să îi și elimine. Prin acest proces fiind posibilă și detectarea sarcinii prin teste.
În general, după o săptămână de la actul sexual neprotejat se poate achiziționa un test din farmacie chiar dacă nu sunt prezente simptome de sarcină. Cantitatea crește treptat, iar renumitele teste fals negative sunt frecvente datorită faptului că organismul prezintă o sarcină, dar nivelul de hormoni din corp nu este suficient de mare pentru a fi detectat. În schimb, dacă un test este pozitiv, posibilitatea de a fi fals este cu mult sub 1%.