Simona Halep a scăpat de o favorită la Australian Open! Accidentarea care i-a dat planurile peste cap

de: BZI.ro
02:00, 29 oct. 2020

Kiki Bertens, locul 9 WTA, a anunțat că va rata startul sezonului viitor, inclusiv Australian Open, ea fiind operată la tendonul lui Ahile.

„Unii dintre voi poate știți că aveam probleme la tendonul lui Ahile de ceva timp. Singura posibilitate ca eu să joc din nou fără dureri și să fiu la nivel maxim la antrenamente și la meciuri era să mă operez. Așa că asta am făcut. Voi rata startul sezonului 2021, astfel că, din nefericire, nu voi juca în Australia. Voi face tot ce îmi va sta în puteri pentru a reveni cât mai curând posibil mai puternică”, a notat Bertens pe Instagram, postând și o fotografie făcută după operație.

Bertens a avut probleme la tendon tot sezonul 2020, ea fiind nevoită chiar să se retragă de la Adelaide International, dar și să abandoneze la Strasbourg, în primul tur. Tot din cauza problemelor la tendon, sportiva nu a putut juca la dublu la Australian Open alături de Ashleigh Barty.

Câți bani a câștigat Simona Halep din contractele de publicitate?

Simona Halep a încheiat și în acest an contracte de sponsorizare impresionante, iar o sumă consistentă a ajuns la statul român. A doua jucătoare a lumii a achitat către bugetul de stat 400.000 de dolari doar într-un an.
Suma reprezintă 10 % din venitul de patru milioane de dolari pe care românca îl realizează anual din sponsorizări. Halep obține sume excelente și din premii, însă câștigurile de la turnee se impozitează direct la sursă, în țările în care sunt organizate competițiile.
Jucători importanți din tenisul mondial, precum Novak Djokovic și Elina Svitolina, au decis să-și mute reședința pentru a evita să plătească taxele, însă Simona Halep a exclus posibilitatea de a-și stabili domiciliul într-un paradis fiscal precum Monte Carlo, variantă sugerată chiar de antrenorul Darren Cahill.

„I-am spus acum ceva timp să-și schimbe rezidența, în Monte Carlo de exemplu, pentru a plăti cât mai puțin. Mi-a aruncat o privire tăioasă și mi-a zis: «Nici gând să fac asta»”, a povestit antrenorul australian.

Experții în drept sportiv consideră nejustificată impozitarea veniturilor încasate de Simona Halep din drepturi de proprietate intelectuală.

„Taxele pe care Simona le plătește sunt foarte mari! Având în vedere că statul român ajută foarte puțin mediul sportiv, consider că această taxă este una extrem de mare. Dacă în cazul societăților avem impozit pe venit în funcție de angajați, undeva între 1% și 3%, sportivul de ce trebuie să plătească 10%?
Asta în condițiile în care majoritatea competițiilor la care evoluează Simona Halep se desfășoară în afara României.

După cunoștințele mele, statul român, cu excepția președintelui federației, Ion țiriac, care apare și la competiții, nu i-a acordat niciun sprijin. Ea își plătește antrenor, preparator și așa mai departe.
Dacă se consideră prejudiciată și consideră că statul român nu este îndreptățit să îi rețină această sumă, rămâne la latitudinea sportivei cum va proceda. Din punctul meu de vedere, aș merge pe o schimbare a legislației, un memoriu în sensul acesta”, a declarat Deniss Adam, avocată specializată în drept sportiv, pentru ProSport.

Simona Halep are contracte de publicitate cu firme precum Nike, Hublot, Wilson, Dedeman, Dorna, Banca Transilvania, Rexona și Avon.

Simona Halep – venituri realizate timp de un an

Românca este pe locul 10 în clasamentul veniturilor realizate din tenis timp de un an, în perioada iunie 2019 – iunie 2020. Constănțeanca a realizat venituri totale de 10,9 milioane de dolari în această perioadă: a încasat 6,9 milioane de dolari din premii și 4 milioane de dolari din contractele de sponsorizare.

Simona Halep și-a găsit parteneri de antrenament pe internet

Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, a dezvăluit că Simona Halep și-a găsit parteneri de antrenament pe internet. Australianul a dezvăluit că i-a recomandat româncei să își caute sparring-partneri pe portalul Universal Tennis Ranking (UTR).
Halep a ținut cont în alegerea partenerilor de statisticile oferite de platformă.

„Am aruncat un ochi pe ratingurile jucătorilor, pentru a vedea cât de competitivi pot fi. Nu a contat în alegerea noastră circuitul din care făceau parte, masculin sau feminin. Am ales în ideea în care Simona trebuia să înfrunte un adversar solid la antrenament.
Au fost cazuri în care mă gândeam la unii jucători care o pot învinge. Și să știți că nu îi face bine să câștige chiar toate meciurile de antrenament. Trebuie să ne asigurăm că de partea cealaltă a fileului îi punem oponenți competitivi, care o pot învinge, pentru a intra cumpătată într-un turneu”, a declarat Darren Cahill