Prima pagină » Local » Sidonia Susanu, medicul care a făcut minuni cu brațele Alexiei, ținta criticilor: „Nu este nicio parodie când un copil ajunge la mine cu o amputaţie”
Sidonia Susanu, medicul care a făcut minuni cu brațele Alexiei, ținta criticilor: „Nu este nicio parodie când un copil ajunge la mine cu o amputaţie”

Sidonia Susanu, medicul care a făcut minuni cu brațele Alexiei, ținta criticilor: „Nu este nicio parodie când un copil ajunge la mine cu o amputaţie”

05 feb. 2023, 10:59, 9 ,
în Local

Sidonia Susanu, medicul care a făcut minuni cu brațele Alexiei, tânăra care a fost implicată în cumplitul accident de la Pașcani în urma cărutia i-au fost amputate brațele, a reacționat după ce a fost criticată de mai multe persoane.

Medicul Sidonia Susanu a coordonat activitatea chirurgicală din cazul Alexiei și nu numai. În spațiul public au apărut mai multe comentarii critice la adresa medicului, care sunt„peiorativ ironice”.

Sidonia Susanu: „Nu este nicio parodie când un copil ajunge la mine cu o amputaţie şi cu o mânuţă pusă într-o pungă”

Astfel, Sidonia Susanu a clarificat situația și a venit cu mai multe explicații pentru oamenii care o consideră „un fel de eroină în branşă”.

„Dragii mei prieteni,
Faţă de toate comentariile şi articolaşele peiorativ ironice autointitulate de autorii lor „parodii” doresc să clarific următoarele:
Nu este nici o parodie când un copil ajunge la mine cu o amputaţie şi cu o mânuţă pusă într-o pungă aşa cum a fost recuperată de pe câmp în urma unei catastrofe. Nu este nici o parodie drama unui copil infirm sau a unei familii.
Am operat mii de ore în viaţa mea şi peste 10.000 de copii şi nu accept să îmi spună careva că fac „o clinică de plantat organe”.
Nu aveţi dreptul să îmi adresaţi voi peiorative de genul „un fel de eroina în branşă”.
Cred că poate critica munca mea numai cineva care a făcut mai mult şi mai bine decât mine şi atât.
Este o realizare fantastică că pentru prima dată în istorie Primul Ministru, Ministrul Sănătăţii, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Prefectul Judeţului Iaşi, instituţii reprezentate de oameni din partide politice diferite şi cu viziuni socio economice diferite şi-au dat mâna pentru a finanţa suplimentar dezvoltarea chirurgiei reconstructive la Iaşi în beneficiul pacintilor copii”, a transmis medicul Sidonia Susanu.

De asemenea, Sidonia Susanu a transmis că orgoliile politice și interpretările devin cu totul „puerile” în momentul în care stai în sala de operație 20 de ore într-o zi.

Medicul susține că este recunoascătoare că autoritățile s-au ţinut de cuvânt și au decis să aloce finanţare pentru dotările de care este nevoie în spital.

„Apreciez enorm efortul domnului senator care, lăsând orgoliile politice deoparte, a pus umărul cu adevărat să facă ceva concret în acelaşi sens şi nu numai promisiuni.
Când operezi 20 de ore într-o zi chiar găseşti infantile orgoliile politice şi interpretările oricui îşi dă cu părerea cum că aş vrea eu cariere politice devin puerile.
Îmi doresc să pot opera în condiţii civilizate şi să am acces la echipamente cu care să pot SALVA VIEŢI.
Sunt fericită şi recunoscătoare Primului Ministru, Ministrului Sănătăţii, Preşedintelui Camerei Deputaţilor României, domnului Senator şi domnului Prefect al judeţului Iaşi care şi-au făcut timp pentru mine şi secţia mea în interesul micuţilor pacienţi.
Au promis şi s-au ţinut de cuvânt să ne aloce finanţare pentru dotările de care am nevoie pentru a face medicină şi chirurgie plastică şi reconstructiva de performanţă.
Mulţumesc Senatului României şi tuturor Senatorilor pentru primirea în Plenul lucrărilor Senatului României şi pentru laudele aduse mie şi echipei extrordinare de chirurgi reconstructivi pe care am format-o şi pe care am onoarea să o coordonez”, a mai transmis Sidonia Susanu.

Sidonia Susanu: „Acesta este unicul meu crez şi aşa să îmi ajute Dumnezeu!”

Sidonia Susanu a subliniat că nimeni nu știe prin ce trece în momentul în care este nevoită să amputeze mâinile și picioarele copiilor care devin condamnați la o viață grea, din cauza faptului că „spitalul nu a avut bani sau pentru că banii au fost cheltuiţi pe altceva decât interesul pacienţilor!”

„Nici unul dintre voi nu ştie ce drame am trăit în sufletul meu când am fost nevoită să amputez o mânuţă sau un picior al unui copil comdamnat să rămână infirm pe viaţă pentru că spitalul nu a avut bani sau pentru că banii au fost cheltuiţi pe altceva decât interesul pacienţilor!
Vă promit că voi milita pentru orice finanţare care poate veni la spital şi prin care să pot creşte calitatea actului medical şi să aduc clinica de chirurgie reconstructivă la cel mai înalt nivel profesional posibil în beneficul unic al pacientului copil.
Acesta este unicul meu crez şi aşa să îmi ajute Dumnezeu!”, a mai spus medicul Sidonia Susanu.

Comentarii
  • Stimată Doamnă Doctor, să fiți sănătoasă și să ajutați pe toți cei care au nevoie de ajutorul dumneavoastră!

  • Nulitatile vor face comentari la adresa celor care fac performanta tot timpu !

  • Nulitatile vor face comentari tot tipu la adresa celor care fac performanta !

  • Felcitari d-na doctor atat pentru realizari cat si de replica data! Pacat ca presa nu analizeaza unele comentarii si permite unor anagramati, nestiutori, habarnisti, etc sa-si „verse jegul” ipocrit in spatele anonimatului.

  • Un medic deosebit și totuși s-a asociat cu o nulitate(Belu Alina).Cum este posibil d-na doctor?

  • Felicitări și respect d-na Dr pentru implicare și devotament! Sa fiți sănătoasă pentru a putea sa salavati copiii aflați in situații critice. Mulțumim pentru tot ce faceți si pentru faptul ca ați rămas sa va faceți meseria in orașul nostru.

  • ca medic este foarte bun, ca si om are un caracter urat.

  • e incredibil sa te gandesti macar ca a putut cineva sa ia in ras aceste lucruri seriose . cine a gasit ceva amuzant in toata treaba asta , de ce nu se spune ?

  • Doamna DOCTOR imi cer eu iertare de la dumneavostra pentru indeletnicirile unora de a jigni pe cei ce fac bine. Iarta-i DOAMNE ca nu stiu ce fac a glasuit IISUS HRISTOS PE CRUCE chiar daca cei care l-au crucificat se bucurau de MOARTEA LUI. Il rog pe DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE SI PUTERE DE MUNCA si sa reusiti in toate cele pe care le faceti in ajutorul copiilor. Intre dumneavoastra si medicul de la Suceava e MARE DEOSEBIRE in sensul ca dumneavoastra redati viata unui copil fara a cere ceva. DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE pe dumneavostra si familia dumneavostra si sa va dea SANATATE SI NOROIC IN VIATA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`