Sfaturile managerului Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu, pentru un pelerinaj fără griji
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu, oferă câteva sfaturi sutelor de mii de credincioși care vin din toate colțurile țării pentru a participa la pelerinajul dedicat Sfintei Parascheva.
Pelerinajul începe de pe data de 8 octombrie cu procesiunea de scoatere a moaștelor Sfintei Parascheva din Biserica Mitropolitană din Iași. Odată așezate pe baldachinul special amenajat, credincioșii se pot închina la sfântă.
Managerul de Boli Infecțioase Iași, dr. Florin Roșu, sfaturi pentru un pelerinaj fără probleme
Așadar, dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași oferă credincioșilor sfaturi pentru a avea un pelerinaj împlinit. Acesta avertizează asupra faptului că bolile, din păcate, nu țin cont de sărbătoare:
” Sărbătorile Iașului, cu serbarea Sfintei Cuvioase Parascheva este perioada cea mai așteptată, atat pentru ieșeni cat și pentru credincioșii din toată țară care aleg să vină în Capitala Moldovei în zilele următoare. Ca să nu umbrim frumusețea sărbătorilor și pentru că bolile nu țin cont de sărbătoare este chibzuit să urmam câteva sfaturi. Cu toții avem cu siguranță o rudă, un prieten sau cunoaștem pe cineva care va sta la rând pentru a se ruga la Racla Sfintei Cuvioase Parascheva.” explică Florin Roșu.
În continuarea postării, dr. Florin Roșu le explică pelerinilor că statul la rând timp de ore le poate afecta organismul. Din aceste considerente este bine de știut faptul că un aport de vitamine și o alimentație echilibrată elimină toate riscurile asupra sănătății:
” Pentru țoți aceștia și mai ales pentru pelerinii care vin de departe și cu siguranță vor sta ore bune la rând este important de știut că organismul trebuie pregătit pentru pelerinaj. Mai exact: perioada care precede călătoriei la Iași să fie una de odihnă și alimentație echilibrată, bogată în proteine, grăsimi, glucide și vitamine obtinute din fructe și legume.” menționează medicul ieșean.
Atenție la mâncarea din pachet! Ce trebuie să conțină plăsuța cu alimente?
Pentru cei care vin cu mâncare la pachet este foarte important ca plăsuța cu alimente să nu conțină sub nicio formă alimente perisabile. Pe lângă alimentele conforme, pachețelul trebuie să conțină suficiente lichide. Credincioșii care urmează diverse tratamente nu trebuie să uite pastilele acasă și trebuie să respecte întocmai medicamentația dată de medic:
” Pentru cei care vin cu mâncare la pachet să se asigure că acesta contine alimente neperisabile și să nu uite să consume lichide ( apă, ceai cald dacă temperatura o impune)
Cei care iau tratament pentru boli cronice să nu uite medicația acasă și să respecte administrarea acestia așa cum i-a fost prescrisă de medicul curant.”
Pe această cale, managerul Florin Roșu transmite tuturor celor care se știu că au simptomele unei eventuale boli respiratorii să nu își uite masca de protecție și să o folosească pe toată durata pelerinajului. Roșu puntează că acest gest este unul responsabil față de cei din jurul fiecărui credincios. Dacă simptomele persistă, credincioșul trebuie să anunțe de urgență cel mai apropriat personal medical disponibil. Nu trebuie uitată îmbrăcămintea groasă și pelerina de ploaie sau umbrela. Așadar, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roși, ne oferă câteva sfaturi pentru un pelerinaj fără incidente și plin de căldură și mulțumire sufletească.