Sfaturi pentru o izolare corectă a mansardei cu spumă poliuretanică

de: BZI.ro
15:35, 31 aug. 2022

Ori de câte ori vine vorba despre izolarea unei locuințe, nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că spuma poliuretanică reprezintă de departe o alegere grozavă. Cu toate acestea, la fel precum orice alt material, spuma poliuretanică prezintă un mic dezavantaj: greutatea de aplicare.
Chiar dacă la o primă vedere aplicarea spumei poliuretanice poate părea o misiune foarte ușoară, adevărul este că o astfel de lucrare necesită atât echipament de specialitate cât mai ales aparatură performantă. Doar în acest mod spuma poliuretanică este ușor de aplicat. Experiența este, la rândul său, mai mult decât necesară.

În ceea ce privește izolarea mansardei, aceasta reprezintă o lucrare care are, la rândul său, o importanță deosebită. Izolându-ți mansarda cu materiale premium, căldura nu se va mai pierde la fel de ușor, iar confortul termic va fi mereu la un nivel optim, indiferent de sezon.

Astfel, dacă vrei să efectuezi o lucrare de izolare spuma poliuretanica celula inchisa la nivelul mansardei casei tale, atunci sfaturile pe care le-am pregătit împreună cu echipa de la IzoSun.ro îți vor fi de mare ajutor. Iată cum se aplică corect spuma poliuretanică:

Cum să aplici corect spuma poliuretanică

Așa cum spuneam, poate că pare simplu să îți izolezi mansarda cu spumă poliuretanică. Ei bine, această impresie apare de regulă, după ce asiști la aplicarea spumei poliurteanice de către o echipă de lucrători. Drept urmare, ne scapă detalii precum faptul că acei lucrători au experiență, cunoștințe în domeniu, echipament specializat și mai ales aparatură de ultimă generație pentru a putea efectua această lucrare.

Nu oricine se poate ocupa de izolarea cu spumă poliuretanică, iar de aceea ar trebui să colaborezi cu IzoSun.ro. În acest fel, ți se garantează efectuarea unei lucrări calitative, în urma căreia mansarda casei tale va fi perfect izolată.

Înainte ca spuma poliuretanica să fie aplicată pe structură, aceasta ar trebui pregătită mai întâi. De regulă, se folosește un cuier de căprior, pe care mai apoi se vor monta plăcile de rigips. Mai apoi, se curăță și se usucă structura astfel încât spuma poliuretanică să aibă o aderență cât mai bună.

Ferestrele se acoperă cu folie, pentru a fi protejate de spuma poliuretanică aplicată pe structură. Pentru mansardă, se aplică un strat de cel puțin 15 centimetri, deși majoritatea specialiștilor recomandă ca acesta să fie mai generos de 18 centimetri chiar.

În cazul folosirii unei spume cu celulă închisă, stratul poate fi mai mic, de aproximativ 10 cm. Astfel câștigi spațiu important în mansardă, fără ca eficiența izolării să fie afectată. Un astfel de strat va fi mai mult decât suficient pentru a asigura o bună impermeabilitate și mai ales o izolare de excepție.

Izolarea unei mansarde cu spumă poliuretanică este o lucrare pe care trebuie să o lași pe mâna specialiștilor, deoarece doar ei sunt în măsură să ofere o lucrare de bună calitate. Iar dacă ai nevoie de o recomandare de firmă cu care să colaborezi, atunci IzoSun.ro reprezintă alegerea optimă pe care o poți face. Alege astfel și cu siguranță nu vei regreta că ți-ai izolat casa cu spumă poliuretanică de la IzoSun.ro.