Sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece. Dr. Claudia Artenie: „Cel mai mult are de suferit tenul uscat, tenul matur” – VIDEO

de: Bianca Rebegea
14:48, 23 nov. 2022

Dr. Claudia Artenie, medic primar dermatovenerologie – Pro Life Clinics, a oferit, în emisiunea BZI LIVE, câteva sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece. Ce creme trebuie să folosim în funcție de tipul de ten și cât de importantă este crema cu factor de protecție solară?

În sezonul rece, atunci când temperaturile scad sub zero grade Celsius, pielea are cel mai mult de suferit, pentru că se înroșește, se usucă și poate să crape. De aceea, are nevoie de o îngrijire specială, iar accentul trebuie pus pe hidratare. De mare ajutor sunt cremele hidratante, dar și cele care conțin factor de protecție solară, care trebuie folosite în funcție de tipul de ten.

Sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece. Dr. Claudia Artenie: „Nu trebuie să uităm de hidratarea buzelor”

Potrivit medicului Claudia Artenie, foarte importantă, în sezonul rece, este hidratarea. Aceasta trebuie realizată în funcție de tipul de ten. Astfel că, dacă avem ten uscat, matur, este necesar să folosim creme intens hidratante, de preferat cu acid hialuronic, vitamine și ceramide. Însă, dacă tenul nostru este seboreic, mixt, trebuie să ne orientăm spre creme ușor hidratante, care să nu permită uscarea tenului. Așadar, fie că avem tenul uscat, fie că avem un ten mixt, este nevoie să folosim creme adaptate fiecărui tip de tip și să nu neglijăm hidratarea.

„Pielea este cel mai mare organ al nostru și trebuie să avem grijă atât de față, cât și de mâini, corp, buze. Trebuie să folosim o cremă intens hidratantă în acest sezon rece. Cel mai mult are de suferit tenul uscat, tenul matur. El trebuie să folosească creme intens hidratante, de preferat cu acid hialuronic, vitamine, ceramide. Și tenul seboreic, tenul mixt, trebuie și el să folosească creme ușor hidratante, adaptate tipului de ten. Nu trebuie să uităm de hidratarea buzelor cu stick-ul sau creme special concepute pentru buze, precum și de hidratarea mâinilor și a corpului.”, a declarat medicul Claudia Artenie, pentru BZI LIVE.

De asemenea, medicul dermatolog susține că hidratarea de acasă poate fi completată cu hidratarea realizată în cadrul unui cabinet, atât prin metode non-invazive, cum sunt mezoterapia clasică, oxigenoterapia sau hydrafacial, cât și prin metode ușor invazive, cum este mezoterapia injectabilă.

„Hidratarea pe care o efectuăm acasă putem să o completăm cu o hidratare efectuată în cabinet, prin metode non-invazive – mezoterapie clasică, oxigenoterapie, hydrafacial sau prin mezoterapie injectabilă, procedură ușor invazivă, precum și molecule micuțe de acid hialuronic, acele skin-boostere, care ajută la o hidratare de lungă durată, de obicei de 9 luni sau chiar 12 luni tenului.”, a adăugat medicul

Cât de importantă este crema cu factor de protecție solară?

Crema cu factor de protecție solară este foarte importantă, deoarece creează un strat protector la nivelul pielii împotriva razelor ultraviolete. Aceasta trebuie folosită pe tot parcursul anului, deoarece razele ultraviolete trec și prin nori, într-o proporție de 80%.

„Protecția la ultraviolete este foarte importantă, chiar și pe parcursul iernii sau a toamnei. Una din creme care nu ar trebui să ne lipsească din poșetă este cea cu factor de protecție. Razele ultraviolete trec atât prin nori, într-o proporție de 80%, cât și atunci când va veni zăpada. Să știți că zapada reflectă puternic razele ultraviolete și efectul poate fi chiar și de bronzare. De aceea, dacă vrem o prevenție a ridurilor și o reducere a acestora, este bine să folosim creme cu factor de protecție, de preferat 30+ sau chiar 50+, în funcție de afecțiunile pe care le avem.”, a mai spus dr. Claudia Artenie, în cadrul emisiunii BZI LIVE.