Sfaturi pentru a curăţa hainele ca la carte

de: BZI.ro
16:18, 14 feb. 2020

Poate că spălatul hainelor este una dintre cele mai plictisitoare treburi de uz casnic, de care nu se poate scăpa. Deși progresul nu se oprește și inginerii dezvoltă lucruri ca mașina de spălat care poate fi controlată prin Internet, acest proces nu devine mai distractiv. Biroul american de Statistică a Muncii a estimat că femeile pierd cu pusul la spălat în medie 17 minute pe zi. În acest articol, vom vorbi despre trucuri care pot reduce în mod semnificativ timpul petrecut pentru această ocupație plictisitoare.

1. Utilizează un agent de clătire pentru curățarea mașinii de spălat

Mașina de spălat necesită o întreținere și dezinfecție regulată, altfel durata de viață a acesteia va fi redusă. De această sarcină se pot ocupa nu numai produse specializate, ci și apa de gură. Pur și simplu adaugă 1/2 ceașcă de lichid în recipientul pentru detergent și rulează un ciclu complet de spălare – mucegaiul, bacteriile dăunătoare și mirosul neplăcut vor fi distruse.

2. Ia pungi pentru spălarea șosetelor

La spălat mulți se confruntă cu o enigmă a șosetelor dispărute. Și oamenii de știință Simon Moore și Jeff Ellis au dezvoltat chiar o formulă care explică pierderea misterioasă a lucrurilor în mașina de spălat. Cu toate acestea, gospodinele experimentate te sfătuiesc să cumperi pungi speciale pentru spălarea obiectelor mici pentru fiecare membru al familiei. Apoi, problema lenjeriei dispărute va fi rezolvată fără calcule matematice complicate.

3. Nu ține hainele prea mult la uscat

Este foarte dificil să calci hainele care au fost lăsate la uscat mai mult decât timpul necesar. Fibrele țesăturii sunt răsucite și devin rezistente la efectele termice. În cazuri deosebit de dificile, chiar și un fier cu un aburi nu poate face față sarcinii. Este mai bine să calci haine ușor umede.

4. Folosește șampon pentru a restabili aspectul original al hainelor

Acest lucru poate părea neobișnuit, dar un șampon pentru copii sau un balsam poate restaura hainele și dimensiunile originale ale hainelor uzate. Pur și simplu adăugă puțin din produs într-un recipient cu apă caldă și înmoaie hainele timp de 10-15 minute, apoi întinde pentru uscare pe o suprafață orizontală.

5. Nu folosi balsamul pentru a spăla articolele albe

Gospodinele experimentate nu recomandă adăugarea de balsam de rufe atunci când se spală piese albe, deoarece interferează cu înălbirea. Dacă obiectivul tău este culoarea albă perfectă, atunci trebuie să renunți nu numai la balsam, ci și la detergent, iar când speli, adaugă numai un înălbitor special. Componentele străine înfundă fibrele țesăturii și interferează cu penetrarea și funcționarea înălbitorului.

6. Nu sorta hainele după culori

Sortează hainele nu după culoare, ci după densitatea materialului. Țesăturile grele absorb mai multă umiditate. Cu toate acestea, trebuie să îți amintești aproximativ excepția de la această regulă: Lucrurile albe trebuie spălate separat.

7. Pune folie de aluminiu în tamburul mașinii de spălat

Pentru a uita de problema hainelor care se electrizează atunci când speli, pune în mașina de spălat câteva bile făcute din folii de aluminiu.

8. Îndepărtează urmele de machiaj din haine cu spumă de râs

Fondul și rujul pot pătrunde ferm în țesătură. Dar spumă obișnuită de ras te poate ajuta să scapi de aceste pete. Doar pune-o pe pată și spală manual sau la mașina de spălat.

9. Spală șepcile în mașina de spălat vase

Dacă nu vrei ca șepcile să își piardă forma originală, nu se recomandă spălarea lor într-o mașină de spălat. Soluția este simplă: aceste articole pot fi spălate într-o mașină de spălat vase.

10. Utilizează apă rece pentru a spăla șosete murdare

Șosetele nu trebuie spălate în apă fierbinte. La urma urmei, majoritatea contaminanților de pe ele sunt de origine proteină, de exemplu sudoare. Și atunci când sunt expuse la temperaturi înalte, murdăria rămâne pentru totdeauna în fibrele țesutului. Prin urmare, contrar opiniei populare, spălarea șosetelor în apă rece este mai eficientă.

11. Îndepărtează petele încăpățânate cu un uscător de păr

Pentru a scăpa de petele cronice de origine nonproteină (iarbă, pământ, suc), le poți încălzi cu un uscător de păr. Aplică o cantitate mică de detergent pe pată. O creștere locală a temperaturii va permite ca ingredientele detergentului să funcționeze mai eficient.

12. Folosește prosoape uscate pentru a usca rufele mai repede

Hainele se usucă mai repede dacă printre rufe sunt puse prosoape uscate. Dar dacă lucrul este un pic umed, dar ai o nevoie urgentă de a ieși din casă, doar învelește-l într-un prosop uscat. Acest lucru va ajuta la eliminarea reziduurilor de umiditate.