Sfaturi pentru a coace brioșe pufoase

de: BZI.ro
16:04, 27 iul. 2020

Dacă ai comparat vreodată brioşele tale şi cele cumpărate de la cofetărie, ai observat cu siguranţă diferenţe. Cele făcute acasă sunt mai mici şi mai dense spre deosebire de cele din vitrinele magazinelor care sunt mereu pufoase, bombate şi arătoase. Îţi spunem câteva secrete care să transforme şi brioşele tale în unele demne de prezentat la cofetărie.

1. Temperatura corectă

Cele mai multe reţete de brioşe (fie că sunt simple, fie că au şi umpluturi) cer ca temperatura cuptorului să fie între 165 C-190 C.Din păcate nu este suficient pentru a acţiona agenţii de creştere din aluat şi a le face să crească atât cât trebuie. Cel mai bine este să începi coacerea la o temperatură mult mai mare: 200 C şi după 5 minute să cobori intensitatea căldurii. Explicaţia sta în faptul că la o temperatură mai mare untul sau grăsimile din aluat vor elibera aerul fierbinte mai repede, ceea ce va duce la o creştere mai rapidă a brioşelor.

2. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Asta va ajuta la omogenizarea lor perfectă. În plus, ai grijă să incoprorezi ouăle unul câte unul.

3. Brioşele trebuie să ajungă în cuptor imediat ce ai terminat de făcut aluatul

Nu uita de ele pe blatul din bucătărie, mai ales dacă foloseşti bicarbonat de sodiu ca agent de creştere. Odată ce ai amestecat ingredientele uscate cu cele umede agenţii de creştere încep să acţioneze, aşa că prea mult timp departe de cuptor îi va face ineficienţi.

4. Aluatul trebuie să fie dens

Dacă în urma reţetei ai obţinut un aluat aproape lichid trebuie să ajustezi ingredientele, în special cantitatea de faină. Ţine minte că un aluat de brioşe perfect trebuie să poată fi pus cu lingura în tavă.

5. Pentru brioşe uriaşe nu trebuie să respecţi regulă care spune că trebuie să umpli ⅔ din formă de brioşă din tava.

Pune mai mult aluat până aproape de marginea formei. Singurul neajuns este ca în loc de 12 brioşe vei obţine doar 9, dacă respecţi cantităţile de ingrediente prevăzute în reţeta.

6. Nu deschide uşa cuptorului până când brioşele nu sunt aproape gata pentru că rişti să scazi temperatura din cuptor şi să strici rezutatul.

7. Alege reţete de brioşe cu puţine adosuri sau umpluturi

Brioşele cu multe fructe (proaspete sau confiate), bucatele de ciocolată sau nuci nu vor creşte la fel de mult precum unele simple.