Semne că ești însărcinată: Aceste simptome arată că vei fi mămică!

de: BZI.ro
10:56, 30 apr. 2021

Unele femei își dau seama că sunt însărcinate chiar înainte de a face testul. Sunt câteva semne că ești însărcinată, care pot fi simțite de unele femei, iar de altele nu.

Primele semne că ești însărcinată diferă de la o femeie la alta, însă în cazul femeilor care au un ciclu menstrual lunar regulat, cel mai sigur semn ale sarcinii este absența menstruației. Adică atunci când femeia observă că menstruația întârzie poate suspecta o sarcină.

O parte dintre semnele sarcinii sunt întâlnite în cazul marii majorități a femeilor, însă nu trebuie uitat că nu toate observă că au aceste simptome.

Semne că ești însărcinată: Care sunt simptomele clasice in sarcina

Absența menstruației este unul dintre primele semne că ești însărcinată, însă sunt și alte simptome care indică o posibilă sarcină.

Astfel, greața cu sau fără vărsături este un alt semn că ai putea fi însărcinată. Este vorba despre acele grețuri de dimineață, însă acestea pot să apară și în timpul zilei sau a nopții. Acest simptom începe la aproximativ trei săptămâni după concepție. Greața este cauzată de creșterea rapidă a concentrației de estrogen și progesteron care face stomacul să elimine mai lent alimentele.

Mai mult, în cazul femeilor însărcinate, acestea au un simț al mirosului mai accentuat. Așa se explică de ce mirosuri precum cel de mâncare gătită, parfum puternic sau fum de țigară le provocă o senzație de vomă.

Un alt semn al rămânerii însărcinată este mărirea în volum a sânilor și o sensibilitate crescută a acestora. La două sau trei săptămâni de la concepție au loc niște modificări hormonale care pot face ca sânii să devină sensibili sau chiar dureroși și sa fie mai plini și grei.

Nevoia de a urina mai des este un alt semn care poate indica faptul că ești însărcinată. Acest lcuru se manifestă mai ales noaptea.

Un alt semn că ești însărcinată poate fi oboseala. Deoarece crește nivelul hormonului progesteron, oboseala este unul din simptomele frecvente la începutul sarcinii. În plus, atunci când rămâi însărcinată scade nivelul de glucoză în sânge, tensiunea arterială scade și crește producția de sânge. Toate aceste modificări o fac pe femeia însărcinată să se simtă lispită de energie.

Odată cu rămânerea însărcinată pot să apară „poftele“ sau, din contră, aversiunea față de unele alimente. Acestea se întâmplă din cauza modificărilor hormonale, mai ales în primul trimestru de sarcină, când acestea sunt mult mai accentuate.

Alte simptome că ești însărcinată

În anumite cazuri, poți avea simptome de sarcină mai puțin întălnite.

Unul dintre aceste semen poate fi sângerarea vaginală ușoara sau crampele abdominale. Această sângerare este cunoscută ca „de implantare“, având loc când ovulul fertilizat se implantează în peretele uterului, la aproximativ 10-14 zile după concepție.

Acest tip de sângerare este diferit de menstruație, sângele fiind în cantitate mai mică și având o culoare mai deschisă. Hemoragia de implantare se poate însoți de crampe abdominale, asemănătoare celor din timpul menstruației.

În anumite cazuri pot să apară modificări de dispoziție din cauza hormonilor secretați în cantitate mare la începutul sarcinii. În primul trimestru de sarcină sunt șanse mari să apară la multe femei schimbări frecvente ale dispoziției.

Un alt semn că ești însărcinată paote fi amețeala. Explicația este faptul că din cauza dilatării vaselor de sânge, tensiunea arterială este mai mică si poate apare senzația de amețeală. Mai mult, în prima parte a sarcinii poate să apară leșinul din cauza nivelului scăzut de zahăr în sânge.

O altă situație cu care se confruntă femeile însărcinate este constipatia. Aceasta este cauzată de creșterea nivelului hormonului progesterone. Această creștere determină încetinirea eliminării alimentelor din intestin, ceea ce va duce la constipație, un alt indiciu subtil al sarcinii.