Șeful Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava, colonelul Florin Timu a fost trimis în judecată de DNA
În aceste momente, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a emis un comunicat referitor la trimiterea în judecată a colonelului Florin Timpu. Procurorii îl acuză pe șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Suceava de mai multe fapte de corupţie dar şi pentru divulgarea secretelor de stat.
În altă ordine de idei, vă aducem aminte faptul că colonelul Florin Timu a fost reţinut la începutul lunii martie de aceiaşi procurori.
Colonelul Florin Timu, șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Suceava a fost trimis în judecată de DNA
Conform comunicatului DNĂ, Florin Timu, colonel și șef al Serviciului de Protecție Internă Suceava a fost trimis în judecată pentru luare de mită dar şi pentru infracţiunea de divulgare a secretelor de stat. Din comunicatul emis de DNA reiese faptul că inculpatul Timu Florin Constantin ar fi pretins mai multe sume de bani care au cumulat 25.100 euro pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu:
„În acel context, în scopul asigurării protecției juridice a activității infracționale de corupție desfășurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017 – 2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de șef al Serviciul Județean de Protecție Internă Suceava, ar fi pretins și, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuț, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (în total 25.100 euro) pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală cu privire la cele menționate mai sus”, arată procurorii.
Colonelul Florin Timu a fost reținut de procurorii DNA în luna martie
Colonelul Florin Constantin Timu, şeful Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava, a fost reţinut, joi, 4 martie 2021 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, a informat DNA.
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 4 martie 2021, a inculpatului
Ce șpagă lua şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Suceava, Radu-Ionuţ Obreja
O situaţie specială este cea a fostului şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Suceava, Radu-Ionuţ Obreja, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA. Anchetatorii susţin că în anumite zile, în funcţie de numărul de candidaţi care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro.
„În marea majoritate a situaţiilor, sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiaşi zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia (inculpat în cauză), responsabil cu “albirea banilor”. Concret, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani obţinute cu titlu de mită, persoana respectivă fie achiziţiona diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Obreja Radu-Ionuţ fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piaţa neagră a schimbului ilegal de valută”, se arată în comunicatul de presă transmis de DNA.