Ședință tensionată în Parlamentul României! Se decide soarta moţiunii de cenzură – LIVE VIDEO

de: BZI.ro
12:43, 06 sept. 2021

În aceste momente, în Parlamentul României este o şedinţă extrem de tensionată. Vorbim despre faptul că Birourile Permanente a celor Două Camere s-au renit pentru a vorbi despre moţiunea de cenzură.

Moţiunea de cenzură trebuie să fie votată în Birourile Permanente a celor Două Camere pentru a putea fi supusă votului în Parlament.

Birourile Permanente Reunite discută despre soarta moţiunii de cenzură

George Simion, copreședintele AUR transmite live video întreaga şedinţă unde se discură soarta moţiunii de cenzură. Moţiunea de cenzură iniţiată de alianța AUR-PLUS-USR este controversată din punctul de vedere al PNL. Liberalii anunţa că mai multe semnături ar fi falsificate şi ar fi cerut înfiinţarea unei comisii de anchetă.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu anunță că și textul moţiunii este neconstituţional pentru că vorbeşte doar despre o persoană, în speţă persoana premierului Florin Cîțu:

”Așa mare grabă, vineri noaptea, să fie depusă moțiunea…cu un text neconstituțional, îndreptat împotriva unei singure persoane, Florin Cîțu, nu împotriva Guvernului, așa cum prevăd normele legale.

Unii au ținut funcționarii peste program, ca să-i primească pe Barna și Simion cu moțiunea de cenzură, vineri, la ora 21.00, doar, doar pică guvernul mai repede…fără să își facă timp să verifice semnăturile. (…) menționează Gorghiu.

În replică, Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS a menționat că nu poate fi vorba despre o asemenea problemă (cea a semnăturilor false) și că absolut toți parlamentarii USR-PLUS au semnat în cunoștință de cauză.

„Este fără precedent în Parlament acest lucru. O semnătură olografă rămâne o semnătură olografă. (…) Doar semnatarul poate contesta autenticitatea acelei semnături. În momentul acesta, niciun parlamentar din cei care au semnat moțiunea nu și-a contestat semnătură. Totul este o perdea de fum prin care Florin Cîțu încearcă să se mai agațe de scaunul de la Palatul Victoria”, a spus Moșteanu.

De altfel, Daniel Fenechiu a cerut o perioadă de două săptămâni pentru verificare moțiunii de cenzură.