Secretul unui pandișpan pufos. Cum se prepară cel mai gustos desert de casă
Multă gospodine vor să afle care este secretul unui pandișpan pufos. Acesta este ușor de pregătit acasă, iar dacă vrem să obținem un pandișpan fraged și savuros, trebuie să ținem cont de câteva trucuri. Fie că este făcut simplu sau cu fructe, pandișpanul este preferatul multora dintre noi. Iată cum se prepară cel mai gustos desert de casă.
Secretul unui pandișpan pufos și aromat
Putem pregăti acasă foarte ușor un pandișpan pufos, acesta fiind ideal ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui desert aromat și savuros. Pentru a obține un pandișpan de casă pufos, trebuie să avem în vedere câteva trucuri.
Reușita pandișpanului pufos constă în mixarea cât mai mult timp a zahărului cu ouăle până obținem o compoziție spumoasă. De asemenea, dacă vrem să preparăm un pandișpan irezistibil, putem adăuga și câteva fructe confiate, proaspete sau din compot precum cireșe, vișine, prune, mere, piersici, boabe de struguri sau caise.
Acest desert este ușor de făcut, iar aromele și gustul pandișpanului pufos sunt de fiecare dată apreciate de cei de la masă. Atunci când vrem să pregătim rapid un desert acasă, putem opta pentru câteva gogoși răsucite sau putem face niște fursecuri fragede. Ideali sunt și gustoșii biscuiți de post, sănătoși și hrănitori.
Pandișpanul pufos poate fi pregătit și pentru masa de Paști împreună cu un cozonac opărit și câteva rulade aperitiv deosebite.
Preferat de cei mari și adorat de copii, pandișpanul pufos este desertul perfect. Este ușor de pregătit și avem nevoie de câteva ingrediente.
Cum să pregătești acasă cel mai bun desert
Pentru deliciosul pandișpan pufos vom folosi 4 gălbenușuri, 4 albușuri, 120 g de zahăr, 15 g de zahăr vanilat, 120 g de făină, 40 ml de lapte, 4 linguri de ulei de floarea soarelui și sare.
Mai întâi se amestecă zahărul cu zahărul vanilat, iar în alt bol se amestecă uleiul cu laptele. Se amestecă gălbenușurile cu puțină sare cu ajutorul unui tel, apoi se mixează cu un mixer până când compoziția devine spumoasă. Cu cât vom amesteca mai bine, cu atât pandișpanul va fi mai pufos.
Același lucru îl facem și cu albușurile. După ce albușurile au devenit spumoase se adaugă zahărul vanilat și se mixează din nou.
Ulterior se adaugă albușurile spumoase peste gălbenușuri și se amestecă din nou, împreună cu laptele și uleiul. Peste compoziție se adaugă treptat făina. După ce am obținut o compoziție omogenă și cremoasă, se pune într-o tavă unsă cu unt și se nivelează. Se pune pandișpanul la cuptor, iar când este gata se poate pune deasupra puțin zahăr pudră. Cu siguranță vom obține un pandișpan gustos și pufos.
Dacă vrem să pregătim un pandișpan inedit, putem adăuga în compoziție și câteva fructe delicioase, în funcție de preferințe. Multă gospodine optează însă pentru pandișpanul simplu, gustos și aromat. Acest desert este pe placul copiilor, fiind nelipsit de la mesele multora dintre noi. Pentru a obține un pandișpan irezistibil și aromat putem folosi esență de vanilie, dar și puțină coajă rasă de lămâie sau de portocală și ne vom bucura de gustul unui desert ca în vremea copilăriei.
Pentru a pregăti acasă un pandișpan pufos trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Astfel, vom obține un desert irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.