Secretul celor mai buni cartofi cu brânză la cuptor. Iată cum trebuie să-i preparați
Acești cartofi cu brânză la cuptor sunt un preparat simplu și delicios pe care îl poate face orice gospodină începătoare. Sunt atât de buni că sigur te scot din încurcătură și vor fi pe placul tuturor. Poți să adaugi îm compoziția de brânză și ceapă verde, ardei roșu sau îi poți umple cu cuperci. Mai poți adăuga fâșii de bacon, șuncă presată sau salam.
Cel mai frecvent, cartofii sunt primii care ne vin în gând când vrem să facem o garnitură savuroasă la o friptură. Îi putem combina cu o varietate de ingrediente și putem să facem din ei cele mai diferite rețete. De asemenea, aceștia pot fi folosiți la salate, supe sau chiar în aluaturi.
Care este secretul pentru cei mai buni cartofi cu brânză la cuptor
Fără doar și poate, cartofii copți sunt mai gustoși și extrem de simplu de pregătit, așa că încep să câștige teren în fața popularilor cartofi prăjiți. În primul rând, cartofii trebuie tăiați cât mai uniform, fie că îi tăiem rondele sau sub forma unor felii de portocală.
Încingerea cuptorului este, de asemenea, la fel de importantă. Dacă doriți să aveți în farfurie cartofi copți perfect aurii, pufoși și fragezi, cel mai bine este să încingeți cuptorul cât mai bine. Pentru a avea rumeniți frumos, aceștia trebuie băgați la cuptor la aproximativ 220 de grade.
Dacă vreți să utilizați cuptorul pe setarea convecție (setarea ventilatorului), puteți lua în considerare reducerea temperaturii, la aproximativ 205 de grade. În acest caz, cartofii au nevoie de douăzeci și cinci până la treizeci și cinci de minute pentru a se coace. Acest lucru, desigur, depinde, de asemenea, de cât de mari sunt tăiați cartofii.
Orice soi de cartofi poate fi ales pentru această rețetă, dar cei mai buni sunt cartofii galbeni și cartofii noi. Aceste soiuri sunt perfecte și când facem salată de cartofi, pentru că au un gust mai dulce.
La capitolul condimente, cele care se potrivesc mănușă când pregătim cartofi copți sunt sarea, piperul și puțină boia afumată, acestea puteți să le folosiți și dacă faceți plăcinte turcești cu carne. Dacă nu ați gătit până acum cu boia afumată, ar fi bine să începeți să o faceți. Este un condiment extrem de versatil, care adaugă cartofilor o notă de afumat și dulceață.
Iată pașii cei mai importanți pentru acest preparat
Dimensiunea bucăților de cartofi va avea un impact mare asupra rezultatului. Cel mai indicat ar fi să-i tăiați în felii de aproximativ 2 cm, deoarece va oferi cel mai bun raport crocant-pufos.
Odată ce cartofii sunt tăiați, trebuie să descompuneți amidonul din cartofi prin fierbere. Nu va dura mult. Este bine să puneți mai multă sare și o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în apă.
Deși sună ciudat, bicarbonatul de sodiu ajută la eliberarea amidonului în apă, care se va atașa de suprafața cartofilor și îi va ajuta să devină crocanți. Cartofii sunt gata când puteți introduce furculița în ei și sunt fragezi, dar nu crocanți.
Dacă se rup, înseamnă că i-ați fiert prea mult. Scurgeți cartofii și lăsați-i să stea în cratiță, la abur, timp de 5 minute. La abur trebuie să lăsați și dovleceii, în cazul în care vreți să faceți tocană de dovlecei cu orez pentru iarnă.
Adăugați ulei de măsline, sare și piper într-un castron suficient de mare. Turnați cartofii în bol și amestecați-i pentru ca uleiul și condimentele să cuprindă cartofii. Acest lucru va face apoi să obțineți crusta crocantă perfectă în cuptor.
Puneți cartofii pe o tavă de copt, dar cât mai puțin înghesuiți. Fiecare bucată are nevoie de puțin spațiu pentru a deveni crocantă. Acesta este cel mai important motiv pentru care cartofii nu devin suficient de crocanți, așa că lăsați-i cât mai aerisiți în tavă. Mai bine îi coaceți în două rânduri dacă aveți o cantitate mai mare.
Băgați-i la cuptor și coaceți-i la o temperatură de 215 grade C, timp de aproximativ 20 de minute. Va trebui să-i întoarceți la 20 de minute pentru a da o crustă uniformă.
Continuați să-i mai coaceți încă 15-20 de minute sau până când atingeți nivelul dorit de crocant. Dacă îi gătiți prea mult, exteriorul poate deveni dur. Odată ce i-ați scos din cuptor, adăugați și brânza preferată deasupra.
Cartofii cu brânză la cuptor sunt o mâncare delicioasă, ușor de preparat, aceasta poate fi și o garnitură perfectă, la orice oră, și care nu necesită mult timp de preparare.