Secretele vopsirii părului gri cu violet de gențiană
Nu ai nevoie de o vopsea scumpă dacă vreo să-ți colorezi părul în nuanțe intense de gri sau mov. Descoperă secretele vopsirii părului cu violet de gențiană.
În ciuda numelui său, violetul de gențiană nu este extras din petalele violete ale gențianei, ci este o substanță sintetică, folosită pe post de colorant și dezinfectant. Violetul de gențiană are efect antifungic și antibacterian, fiind folosit și pentru a trata leziuni minore.
Cum să procedezi pentru vopsire?
Dacă vrei să încerci vopsirea părului cu violet de gențiană, trebuie în primul rând să știi care este procedura corectă.
Spală-te pe cap cu șampon, clătește bine, apoi șterge-ți părul și usucă-l cu foehnul. Obții cele mai bune rezultate dacă aplici violetul de gențiană pe părul uscat, proaspăt spălat. Pune-ți mănuși în mâini. Toarnă 4-8 picături de violet de gențiană într-un recipient de unică folosință și diluează cu puțină apă. Folosind o pensulă pentru vopsit părul, aplică amestecul de violet de gențiană și apă pe păr, începând cu secțiuni mici. Dacă rămâi fără amestec poți prepara, dar nu uita să-l diluezi întotdeauna cu apă. Lasă să acționeze timp de cinci minute, apoi clătește cu apă călduță sau rece.
Nu este deloc complicat să-ți vopsești părul acasă cu violet de gențiană dacă respecți acești pași de bază. Dar pentru ca rezultatele să fie perfecte, trebuie să știi care sunt secretele vopsirii părului cu violet de gențiană.
Secretele vopsirii părului gri cu violet de gențiană
Violetul de gențiană pătează! Ia toate măsurile de protecție pentru a-ți proteja hainele și baia de petele cauzate de violetul de gențiană. Această vopsea pătează iremediabil textilele.
Poartă o capă pentru vopsit și haine la care nu ții prea mult atunci când o folosești. Strânge covorașele din baie, dacă ai, și șterge-te cu un prosop pe care nu te deranjează dacă îl pătezi. Ai grijă să nu-ți atingi pielea și dacă te pătezi, șterge imediat cu o loțiune demachiantă. De pe suprafețe, violetul de gențiană se curăță cu alcool izopropilic.
Culoarea obținută diferă în funcție de nuanța părului
Pe părul deschis la culoare violetul de gențiană va crea o nuanță intensă de violet sau gri, iar pe părul închis tonurile vor fi de mov închis sau indigo. Cu cât părul este mai închis, cu atât violetul va fi mai puțin vizibil. Dacă ai șuvițe decolorate, acestea vor deveni mai puternic decât restul părului. Dacă nu diluezi violetul de gențiană, părul va căpăta o culoare închisă, aproape negru, și nu va fi violet.
Prin spălarea cu șampon sunt eliminați pigmenții de violet/gri din par, prin urmare culoarea va rezista pe păr în funcție de cât de des te speli, dar și ce tip de șampon folosești. Părul gri cu violet de gențiană este o alegere bună, însă trebuie procedat cu grijă pentru a nu distruge părul, a nu ajunge la culoare nedorită, sau a păta ceva în jur în momentul aplicării.