Secrete pentru a găti întotdeauna carne de pui într-un mod delicios
Indiferent din ce unghi am alege să privim lucrurile, lumea gastronomiei este una cu adevărat fascinantă, chiar dacă adesea gătim fără a ne gândi prea intens la acest aspect. Cert este faptul că ne dorim mereu să gătim rețete care să ne incite papilele gustative, astfel că apelăm cu încredere la cartea de bucate personală, pe care fiecare dintre noi o ținem undeva la loc de cinste. Apar însă momente în care pur și simplu ne lipsește creativitatea în bucătărie, astfel că ne vedem nevoiți să ne găsim inspirația în reviste de specialitate sau mai simplu, pe site-uri de profil de pe Internet. Atunci când vine vorba despre gătit, carnea de pui este fără doar și poate o alegere populară în mai toate culturile lumii, motiv pentru care este de nelipsit și de pe mesele noastre.
Dincolo de gustul său desăvârșit, carnea de pui se remarcă prin versatilitatea sa în bucătărie. Spre deosebire de alte tipuri de carne pe care le utilizăm în rețetele pe care le gătim și care sunt mai “pretențioase” , delicioasa carne de pui poate fi gătită într-o mulțime de feluri, având chiar posibilitatea de a o include în rețete inventate chiar de către noi, fără a da greș. Pentru că știm cât de neplăcute pot fi momentele de impas în bucătărie, am alcătuit pentru tine o listă cu câteva secrete care te vor ajuta să gătești întotdeauna nelipsita carne de pui într-un mod absolut delicios.
Alege întotdeauna carne de pui de calitate pentru bucatele pe care le pregătești
Unul dintre cele mai importante aspecte de avut în vedere atunci când gătești orice rețetă cu carne de pui, este acela de a te asigura întotdeauna că folosești carne de pui de calitate și proaspătă, dacă este posibil. Deși poate părea un detaliu irelevant, calitatea cărnii de pui are o pondere importantă în ceea ce privește gustul final al unui preparat. Așadar, indiferent de delicatesele pe care dorești să le pregătești, nu fă niciodată rabat de la calitate atunci când alegi carne de pui.
Folosește ingrediente speciale pentru carne de pui nutritiva
Gustul cărnii de pui este puternic influențat de condimentele pe care le folosim, însă probabil că nu mai vine ca un secret pentru nicio gospodină. Chiar dacă sarea și piperul pot face minuni în cazul acesteia, carnea de pui este versatilă și merită să fim mai creativi atunci când o pregătim. Condimente precum: cimbru, rozmarin, oregano sau usturoi, pot aduce un plus de savoare preparatelor tale. Experimentează cu fiecare dintre acestea (sau chiar și cu altele dacă îți vin idei) și descoperă ce îți place.
Nu neglija “ritualul” de pregătire!
În funcție de ceea ce urmează să pregătești, există câteva detalii la care este recomandat să fii atent înainte de a te apuca de treabă:
- Dacă timpul îți permite, pregătește o marinadă din suc de lămâie, condimente, ulei și ierburi aromatice și adaugă carnea de pui. Lasă-l în aceasta peste noapte la frigider sau măcar câteva ore, astfel încât marinada să pătrundă cât mai bine în bucățile de carne.
- Înainte de a găti carne de pui, este important să te asiguri că este perfect uscată. Dacă nu, îți recomandăm să folosești un prosop de hârtie pentru a îndepărta umezeala. În caz contrar, rumenirea se poate realiza neuniform.
- Puiul bine gătit are o temperatură internă de 75°C și îți recomandăm să folosești un termometru pentru a verifica acest lucru.
- Nu găti niciodată prea mult puiul pentru a nu deveni uscat. Timpul de gătire depinde de mărimea bucăților de carne și desigur de modul în care îl prepari.
- Lasă întotdeauna carnea de pui să se odihnească (10-15 minute) înainte de a o servi. Acest lucru va permite sucurilor să pătrundă mult mai bine, iar tu te vei alege cu o carne de pui mult mai suculentă.
Carnea de pui, deși un ingredient comun pe mesele noastre, este de facto una dintre cele mai versatile tipuri de carne. Aleasă corect, condimentată potrivit și trecută cu succes printr-un “ritual” de pregătire, aceasta nu doar că va da gust mâncării, însă va și acel preparat care te va face să te lingi pe degete.