Se fac angajări în Justiția ieșeană! 16 posturi puse la bătaie la Curtea de Apel și Tribunalul Iași! Salariile ajung la aproximativ 1.000 de euro
În Justiția ieșeană urmează să se facă angajări. Astfel, reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au anunțat recent că a demarat implementarea proiectului „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instanțe judecătorești”. Magistrații așteaptă „întăriri”, la Iași urmând a fi angajați, deocamdată, 16 experți externi
Se fac angajări în Justiția ieșeană! Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în calitate de beneficiar, a anunțat că implementează proiectul „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instanțe judecătorești”. Potrivit celor de la CSM, instituția este beneficiară a contractului de finanțare încheiat pe 2 octombrie 2019 cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă.
„În cadrul proiectului, Consiliul Superior al Magistraturii va proceda la selecția unui număr de 165 de experți externi în implementare, care vor avea atribuții de asistenți ai judecătorului și își vor desfășura activitatea în cadrul a 19 instanțe-pilot”, au menționat reprezentanții CSM.
Se urmărește îmbunătățirea timpilor de soluționare a proceselor
Proiectul are o perioadă de implementare de 36 de luni, începând cu data de 2 octombrie 2019. Acesta are drept scop identificarea mecanismelor necesare creării unui sistem de Justiție modern, adaptat cerințelor societății contemporane, prin identificarea și dezvoltarea pârghiilor necesare, atât din punct de vedere legislativ, cât și infralegal (elaborarea unor regulamente, proceduri interne de lucru).
„Prin acest proiect, CSM își propune dezvoltarea și implementarea unor instrumente-standard de management integrat, axate pe 3 componente, respectiv management organizațional, volum optim de activitate și resurse umane, care vor fi introduse la nivelul instanțelor judecătorești, în scopul îmbunătățirii practicilor manageriale și asigurării predictibilității în luarea deciziilor. De asemenea, se urmărește identificarea și dezvoltarea mecanismelor necesare pentru reducerea duratei proceselor, îmbunătățirea ratei de soluționare a cauzelor și scăderea duratei de soluționare a cauzelor, astfel încât să se realizeze o îmbunătățire a indicatorilor de eficiență calculați la nivelul instanțelor judecătorești”, au subliniat reprezentanții CSM.
Din informațiile deținute rezultă că salariile vor ajunge la aproximativ 1.000 de euro net pe lună.
La Iași vor fi angajați deocamdată 8 experți externi, cu atribuții de asistenți ai judecătorului
În vederea testării modelului de management-standard integrat conceput în cadrul proiectului, CSM va proceda la selecția unui număr de 165 de experți externi în implementare, care vor avea atribuții de asistenți ai judecătorului. Aceștia își vor desfășura activitatea în cadrul a 19 instanțe-pilot. Printre aceste instanțe-pilot se regăsesc Tribunalul și Curtea de Apel Iași. În cadrul acestor instituții vor fi angajați în total 16 experți externi, care să ocupe funcțiile amintite. După ce vor fi selectați, experții vor participa la seminare de instruire. La acestea, le vor fi prezentate obiectivele proiectului, atribuțiile pe care le vor îndeplini, modalitatea în care vor colabora cu judecătorii și grefierii, informații cu privire la întocmirea rapoartelor de monitorizare și a rapoartelor de activitate.
„Experții (asistenți ai judecătorilor) vor fi repartizați pe lângă judecătorii desemnați din cadrul instanțelor-pilot, urmând a realiza activități specifice, în funcție de necesitățile concrete, potrivit sarcinilor trasate de judecători. Asistentul de judecător se va alătura, în cadrul exercițiului-pilot, echipei formate din judecător și grefierul de ședință, cu scopul de a sprijini activitatea judecătorului, dar și a grefierului, prin preluarea unor sarcini de documentare, sinteză și redactare. Este necesar acest proiect, deoarece poate ajuta enorm atât instanțele și judecătorii, cât și absolvenții de Drept care vor să lucreze în sistemul judiciar. Avem absolvenți de Drept foarte buni, care pot ajuta judecătorii din cadrul instanțelor ieșene”, a declarat ieri judecătorul Diana Micu Cheptene, președintele Curții de Apel Iași.
De remarcat este faptul că detaliile referitoare la angajările care urmează să se facă pot fi găsite pe portalul instanțelor de judecată sau pe site-ul CSM.