Se deschide o grădiniță în zona Bucium! Părinții pot depune, în perioada următoare, cererile de înscriere: „Înființăm, cel puțin, două grupe de copii” – FOTO

de: Ștefana Șovea
02:00, 23 aug. 2024

Ieri, 22 august 2024, a fost finalizat procesul de recepție a grădiniței din zona Bucium. Astfel, din toamna acestui an, unitatea de învățământ își deschide porțile, iar în perioada următoare, se vor face înscrierile.

În toamna acestui an se va deschide noua grădiniță din zona Bucium

Luciana Antoci, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, a declarat reporterilor BZI faptul că, în anul școlar 2024-2025, noua grădiniță din zona Bucium își va deschide, larg, porțile. Procesul de recepție a fost finalizat ieri, 22 august 2024, iar în perioada următoare, se pot face înscrierile.

„Grădinița Veronica Micle din Bucium își va deschide porțile anul acesta, procesul de recepție a fost finalizat în această dimineață (nr. 22 august), urmează ca în zilele următoare să stabilim cum procedăm cu valorificarea tuturor spațiilor de acolo. Părinții pot depune cereri de înscriere în orice moment, avem deja câteva cereri care vor fi operaționalizate. Noi am ieșit din calendarul înscrierilor și va trebui să găsim o formulă de delogare de la calendarul național, în așa fel încât, să inițiem imediat înscrieri și să putem să răspundem nevoilor părinților din Bucium. Cel puțin, două grupe, vor fi pentru ei. Vom avea, acolo, un număr de spații pe care să îl folosim pentru două grupe de creșă, pe care vor să le înființeze acolo pentru părinții din zona Bucium”, declară Luciana Antoci, Inspector Școlar General al ISJ Iași.

Reprezentanții ISJ Iași își doresc să îi mute în noua unitate de învățământ pe copiii care sunt înscriși la grădinițe, care, în perioada următoare, vor intra în reabilitare.

„O să avem nevoie să relocăm grădinițe care, însă, sunt în proces de reabilitare sau care urmează să intre în proces de reabilitare. Este esențial pentru vârsta școlară mică să nu procedăm așa cum se mai întâmplă în cazul școlilor gimnaziale sau liceale, în sensul în care să lucrăm pe tronsoane și copiii să fie totuși în spațiile în care se desfășoară și un șantier. Nu putem face asta pentru că cei mici au nevoie de program de somn, iar șantierul presupune zgomot, deci trebuie să găsim neapărat soluții de relocare din acest punct de vedere”, adaugă Luciana Antoci, Inspector Școlar General al ISJ Iași.

Grădinița are peste 1.600 de metri pătrați

Grădiniţa cu program prelungit din Bucium este un corp de clădire P+E cu o suprafaţă construită, desfăşurată pe 1.645 de metri pătrați.

„Pentru că vestea abia a venit, chiar mă gândeam cum să gestionăm cele nouă spații pe care le avem în grădinița din Bucium, în așa fel încât, să acoperim toate nevoile. O să încercăm un segment, să îl alocăm creșelor, un alt segment, înscrierilor copiilor din zonă, în așa fel încât, să evităm drumurile pe care le fac părinții. Poate reușim să înființăm două grupe pentru cei din zonă, iar restul spațiilor, să le alocăm acestor nevoi de relocare a celor care au în lucru grădinițele lor. Oricum ar fi, trebuie să vă spun faptul că, rețeaua școlară, în aglomerațiile urbane, ține foarte greu pasul cu dinamica demografică”, mai spune Luciana Antoci, Inspector Școlar General al ISJ Iași, în legătură cu grădinița din zona Bucium.