Se deschid restaurantele! Patronii sunt pregătiţi să primească, din nou, clienţi
Patronii de restaurante au explicat faptul că sunt pregătiţi pentru perioada în care se deschid restaurantele. Aceştia sunt arată faptul că vor respecta viitoarele măsuri impuse de Guvern şi că se vor respecta absolut toate reglementările.
Mese distanţate, culoare de trecere şi dezinfectant, măsuri necesare asigurării accesul în condiţii sigure
Obligaţi să îşi închidă afacerile, patronii de restaurante se pregătesc intens pentru momentul în care vor putea să îşi primească din nou clienţi. Până acum, anteprenorii din insustrie iau în calcul respectarea tuturor măsurilor cu rol de protejare a clienţilor
„Va trebui să lăsăm un spaţiu între mese, îl vom lăsa, culoare de trecere pe care le vom lăsa. La toate intrările ai staţii unde să-ţi poţi dezinfecta mâinile, în bar, la fel”, a declarat Radu Dumitrescu, acționar la un restaurant, relatează Mediafax.ro.
Se deschid restaurantele la începutul lunii iunie? Părerea anteprenorilor
Mai multe voci din domeniu considera că o dată realistă pentru deschiderea restaurantelor este cea de la începutul lunii iunie. Aceştia sunt nerăbdători să revină la serviciu, mai ales pentru că lipsurile financiare s-au făcut simţite în această perioadă
„Cred că restaurantele se vor redeschide undeva la începutul lunii iunie. Toată lumea este disperată să vină înapoi la serviciu. Vrem să muncim, ne-am săturat de atâta odihnă, vrem să câştigăm bani”, a spus Dumitrescu.
Radu Dumitrescu, patron de restaurante a apelat la împrumuturi bancare pentru a-şi plăti angajaţii
Unul dintre patronii de restaurante din Capitală a vorbit pentru stiripesurse despre cum a fost afectat de închiderea afacerilor pe care le derulează. Proprietar a cinci restaurante de lux, cu un număr de peste 350 de angajaţi, Radu Dumitrescu, spune că a fost nevoie de mai multe împrumuturi la bănci pentru a-i plati pe angajaţi. Acesta a luat decizia de a nu concendia niciun angajat.
„Acum suntem la 6,5- 7% din cifra de afaceri pe care am avut-o anul trecut, adică la pământ. Am primit banii pe şomajul tehnic cu 15 zile întârziere”, a mai declarat acționarul.
Chiar dacă restaurantele se vor redeschide, situaţia lor economică va rămâne dificilă
Chiar dacă restaurantele se vor redeschide, situaţia lor economică va rămâne dificilă. Guvernele din alte state au luat, astfel, măsuri, pentru sprijinirea sectorului HoReCa, cel mai afectat de criză. Guvernul francez anulează chiriile pentru baruri, cafenele şi restaurante în timpul izolării. Asta în timp ce la Bruxelles se vorbeşte despre un împrumut popular pentru a reînvia sectorul. În Austria, redeschiderea restaurantelor este planificată chiar în 15 mai.