Prima pagină » International » Schimbare majoră pe frontul din Gaza. Secretarul de stat Antony Blinken a făcut anunțul
Schimbare majoră pe frontul din Gaza. Secretarul de stat Antony Blinken a făcut anunțul

Schimbare majoră pe frontul din Gaza. Secretarul de stat Antony Blinken a făcut anunțul

19 aug. 2024, 22:00,
în International

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, a anunțat luni, 19 august, că Israelul a acceptat o propunere pentru încetarea focului în Gaza, conform declarațiilor făcute după întâlnirea cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu.

Blinken a îndemnat Hamas să accepte această propunere, conform informațiilor de la Mediafax.

Potrivit Sky News, Blinken a subliniat că Netanyahu a fost de acord cu planul, care ar putea duce la încetarea ostilităților și la eliberarea ostaticilor israelieni. Secretarul de stat a descris discuțiile cu Netanyahu ca fiind „constructive” și a menționat că violențele comise de coloniștii din Cisiordania au fost, de asemenea, abordate, deși nu a oferit detalii suplimentare.

Blinken a mai adăugat că urmează să viziteze Egiptul și Qatarul, iar Israelul va trimite o echipă de experți în cele două țări.

Atentat terorist la Tel Aviv

În altă ordine de idei, un atentat terorist a avut loc duminică seară la Tel Aviv, unde o bombă a explodat pe strada Lahi, ucigând o persoană și rănind alta. Poliția israeliană a confirmat natura exploziei și continuă să investigheze incidentul. Persoana rănită a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Sâmbătă, mii de oameni s-au adunat în Piața Ostașilor din Tel Aviv pentru a cere eliberarea celor reținuți de Hamas în Gaza, iar familiile acestor prizonieri au solicitat demisia premierului Benjamin Netanyahu. Fostul premier israelian Ehud Barak a cerut, de asemenea, demiterea lui Netanyahu, argumentând că acțiunile sale sunt necorespunzătoare în contextul crizei ostaticilor.

Între timp, au fost raportate victime în urma atacurilor aeriene israeliene în Gaza și Liban în weekendul trecut, în timp ce negocierile pentru încetarea focului continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`