Schemă tratament candida forum: Terapie locală și eliminarea factorilor de risc

de: BZI.ro
10:42, 24 mart. 2022

O schemă de tratament pentru candida nu vei găsi pe forum. Candidoza este o boală infecțioasă cauzată de ciuperci asemănătoare drojdiei aparținând genului Candida. Candida intră în flora microbiană normală a organismului chiar și la persoanele perfect sănătoase și se înmulțește fără a provoca niciun rău.

Când apar condiții favorabile, ciuperca începe să se înmulțească și provoacă dezvoltarea diferitelor tulburări. Candidoza include diverse tipuri de infecții, de la cele mai superficiale la nivel sistemic. Infecțiile superficiale cauzate de Candida sunt responsabile de inflamația locală, care este adesea asociată cu disconfort sever. Infecții sistemice rare, dar mai periculoase, care pot provoca complicații precum abcese pulmonare, endocardită sau meningită. Din această cauză, pentru tratarea afecțiunii este necesar să vizitezi un doctor nu doar să citești metode de tratament pe forum.

Tratamentul candidozei orale se efectuează în mai multe direcții

Schemă tratament candida forum: Ce remedii recomandă specialiștii

Tratamentul candidozei orale se efectuează în mai multe direcții. În primul rând, medicul trebuie să identifice factorii de risc și să-i elimine pe aceștia. Foarte indicată este terapie antifungică, în prezența semnelor clinice de candidoză. Alți specialiști recomandă mai mult terapia desensibilizantă și restaurarea microbiocenozei bucale. De asemenea, foarte importantă este întărirea imunității și eliminarea simptomului de gură uscată.

Terapia antifungică este primul pas în tratamentul pacienților cu stomatită candidoză. Cel mai adesea se folosesc forme locale, soluții, geluri, aerosoli, creme și altele. O abordare similară este utilizată în cazul leziunilor organelor genitale și a atunci când suferi de zabale.

În cursul tratamentului candidozei organelor genitale, se efectuează măsuri de natură generală și locală

În cursul tratamentului candidozei organelor genitale, se efectuează măsuri de natură generală și locală. Alegerea metodei adecvate este determinată de severitatea bolii. În formele ușoare se folosesc de obicei preparate locale, în formele severe se prescriu suplimentar medicamente generale.

Deci, terapia locală se efectuează cu pastile, unguente și supozitoare care conțin clotrimazol. Printre preparatele care conțin acest ingredient se numără „Kanesten”, „Kandibene”, „Kanizol” și „Antifungol”. Foarte important este să aplici un remediu care conține nistatina, acesta se poate găsi în „Terzhinan” și „Polygynax”. Unii medici sunt convinși că doar miconazol și ketoconazol poate ameliora simptomele provocate de candida genitală.

Pentru a obține cel mai bun efect, cremele trebuie schimbate la fiecare 2-3 zile

Cum să ameliorezi simptomele provocate de candida bucală: Remedii sigure

Tratamentul candidozei orale la adulți și copii implică utilizarea metodelor locale și generale. Acesta vizează eliminarea bolilor concomitente, igienizarea și tratarea focarelor și întărirea imunității.

Tratamentul local al candidozei bucale constă în clătirea cu soluții alcaline, precum acid boric, bicarbonat de sodiu și aplicarea unor creme din farmacii. De asemenea, focarele pot fi tratate cu unguente antifungice. Pentru a obține cel mai bun efect, cremele trebuie schimbate la fiecare 2-3 zile. Un efect bun poate fi obținut prin tratarea cavității bucale cu lugol, iodinol și fucorcină. În timpul tratamentului, este de dorit îndepărtarea protezelor dentare și a construcțiilor ortodontice. De asemenea, este foarte important să-ți păstrezi calmul deoarece pe fond nervos tratamentul nu va fi eficient.

Dacă se confirmă prezența candidozei intestinale, tratamentul este prescris luând în considerare comorbiditățile existente. Astfel, se ține cont de varianta clinică și tolerabilitatea medicamentelor. Când începi tratamentul trebuie să te asiguri că elimini patologia de fundal.

Doar doctorul poate sugera o schimă de tratament pentru candidă, pe forum nu vei găsi remediile sigure. De asemenea, trebuie să știi că dacă vorbim de o formă difuză invazivă, vei fi internat într-un spital. Pentru a elimina simptomele, se folosesc antimicotice azolice. Ele sunt absorbite activ din intestine, având un efect sistemic pronunțat. Terapia începe de obicei cu introducerea „Amfotericinei B”, iar ulterior se trece la utilizarea „Fluconazolului”.

Când apar condiții favorabile, ciuperca începe să se înmulțească și provoacă dezvoltarea diferitelor tulburări