Scapa de stafilococul auriu, garantat, fara pic de antibiotic

de: Echipa Bzi.ro
18:11, 16 sept. 2016

In primul rand, este foarte important sa cunoastem ce reprezinta de fapt acest stafilococ. Ei bine, stafilococul auriu reprezinta o bacterie care face parte din genul Staphylococcus. Denumirea latina sub care se gaseste frecvent in zilele noastre este de staphylococcus aureus.

Cum contactam acest stafilococ?
Cel mai frecvent acest stafilococ este contactat din spitale. Statistic, frecventa si numarul persoanelor care au contactat acest streptococ au declarat ca sursa de focar fiind spitalele. Este bine cunoscut ca spitalele romanesti sunt surse de astfel de bacterii patogene.

De asemenea, copiii, care reprezinta o categorie importanta purtatoare de aceasta bacterie il contacteaza din gradinite.

De ce ajunge in corpul nostru?
Raspunsul la aceasta intrebare este foarte simplu si consta dintr-un singur cuvant: imunitatea. Practic, toate persoanele cu o imunitate slaba, in contact cu acest virus, il preiau in organism si il gazduiesc.

Infectiile stafilococice

La ora actuala, majoritatea populatiei are o imunitate scazuta, acest lucru datorandu-se cel mai probabil stresului. Desigur, pe langa stres se mai pot adauga o gama larga de factori, cum ar fi alimentatia necorespunzatoare precum si o igiena scazuta.

Ganditi-va la imunitatea noastra ca la o bariera a corpului. Aceasta imunitate este importanta pentru a preveni orice boala sau infectie. Odata doborat acest zid, numit imunitate, virusurile si bacteriile se instaleaza in organismul nostru.

Cum se manifesta stafilococul auriu?
Este important sa cunoastem faptul ca el se situeaza la nivelul mai multor organe ale corpului nostru. Cel mai frecvent il intalnim la nivelul nasului si gatului, dar de asemenea il putem regasi si in ureche sau la nivelul celui mai mare organ al corpului, pielea. Mai poate fi gasit si in organele genitale, atat la femei cat si la barbati.

El se manifesta prin patologii la nivelul organelor mentionate mai sus. Astfel la nivelul gatului intalnim faringita, la nivelul nasului avem sinuzite, la nivelul urechii apare prin otita, iar la nivelul pielii se manifesta prin furuncule de diverse categorii, cele mai frecvente fiind furunculele antracoide.

Metoda de detectare
Il putem detecta prin exudat, atat nazal cat si faringian. Cel mai recomandat lucru, este ca daca aveti unul din simptomele prezentate mai sus, sa va prezentati la un ORL-ist pentru a face un exudat faringian sau nazal.

Cum ma tratez de acest streptococ?
Cea mai utilizata metoda de tratament la ora actuala este reprezentata de administrarea de antibiotice orale. Problema acestor antibiotice se pune in momentul in care apare rezistenta la nivelul organismului nostru impotriva lor.

Deoarece in trecut am luat multe astfel de antibiotice, organismul a creat o anumita rezistenta a lor manifestata prin scaderea eficientei si practic anularea efectului lor, acela de a distruge aceasta bacterie.

In prezent, la nivel mondial, exista o adevarata criza privind aceasta rezistenta, se cauta tot mai multe metode complementare. Daca ati fost diagnosticat cu acest stafilococ, este recomandat sa faceti si o antibiograma, care sa releve antibioticele la care sunteti rezistent.

O metoda naturala de tratament
La ora actuala, solutia cea mai buna, in tratarea acestui stafilococ este o metoda homeopatica. Omenirea revine la vechile metode, deoarece metodele create in laborator, sintetic, s-au dovedit a fi in cele din urma insuficiente si ineficiente pentru zilele in care traim.

Bacterii care trateaza infectii, protejeaza impotriva accidentului vascular cerebral si mentin pielea tanara

O metoda de tratament foarte eficienta este reprezentata de mierea Manuka. Aceasta miere este considerata la ora actuala, la nivel mondial, cel mai puternic antibiotic natural existent pe piata. Mierea manuka este produsa de albinele din Noua Zeelanda din florile unor copaci de Manuka. Ea reprezinta una din cele mai bune soltii, pentru ca organismul o accepta in totalitate, si eficienta ei este maxima, in comparatie cu antibioticele orale, la care organismul si-a creat o anumita rezistenta.

Astfel, cu ajutorul acestei mieri, putem scapa de acest stafilococ. De asemenea, ea este eficienta nu doar pentru stafilococul auriu, ci si pentru helicobacter pylori care creeaza ulcerul gastric sau alte virusuri existente in organismul nostru.

sursa:ghiduldesanatate.ro