Proprietarul unui apartament din Iași se judecă de ani de zile cu o asociație de proprietari pentru niște sume restante. Cele două părți s-au judecat de-a lungul timpului din cauza mai multor neînțelegeri
Totul a început acum mai bine de 7 ani când din cauza unei reparații la acoperiș A. D., pe atunci D.P., a dat în judecată asociația de proprietari. Asociația a fost bună de plată după decizia judecătorilor, doar că nu a fost suficient, iar diferențele dintre cele două părți au continuat.
Se judecă de câțiva ani
A. D. se judecă cu asociația de proprietari, deoarece i se pare abuziv modul în care conducerea a gestionat sumele de plată. Femeia s-a trezit cu sume de trei mii de lei peste noapte, drept restanțe, iar penalizările au crescut. Refuzând să plătească, situația a ajuns în fața judecătorilor care vor lua o decizie. Totodată, femeia mai face acuzații dure asupra faptului că administrația nu are cenzor și nu oferă număr de înregistrare.
„La noi la asociație, la Smârdan, președintele are o ipotecă, ceva, pe imobile fără să aibă niciun document. Încarcă la asociație locatarii cu tot felul de sume, restanțe, plăți fictive pentru reparații și noi suntem buni de plată. Cei de la primărie cu serviciile asociației le-au făcut și control, ei nu au nici cenzor, dar nu au luat vreo măsură. Treaba aceasta este veche, de câțiva ani.
Problema este că la asociație, dacă mergi să înregistrezi o plângere, nu îți dă niciun număr de înregistrare, nimic. Administratoarea nu spune nimic, nici măcar nu au cenzor acolo, e ilegal acest lucru, apare un nume acolo, la cenzor, dar fără semnătură, nimic. Noi am fost dați în judecată de asociație pentru că nu am plătit restanțele, dar ce să plătim, fiindcă ne adaugă așa, fără nicio justificare. Eu mi-am luat avocat, el se ocupă de toate acestea, dar nu mi se pare corect ce se întâmplă.
Prin luna aprilie apăruse întreținerea la avizier și aveam iar restanțe de vreo 2.000 de lei, după câteva zile au schimbat foile și apăream cu zero restanțe, ei încearcă să ascundă, deoarece sumele sunt nejustificate. Eu plăteam prin transfer bancar întreținerea și ei luau din suma respectivă și puneau la fondul de reparații, dar de unde, că nu era nicio reparație, astfel că întreținerea mea nu era complet achitată și mă trezeam iar cu restanțe”, a specificat A.D.
Asociația dă vina pe proprietari
Președintele asociației susține că problema este de la proprietari, care încearcă să scoată bani de la asociație. Mai mult de atât, se pare că proprietarii acelui imobil nu plăteau întreținerea, astfel că restanțele și penalizările s-au adunat. Totuși, într-adevăr, la secțiunea cenzorului era doar numele, dar fără semnătura sa.
„Acolo sunt patru proprietari pe acel apartament. E problemă veche acolo, de în urmă cu 7-8 ani. Eu nici nu eram președinte pe atunci. Acum mai bine de 7 ani s-au mutat acești patru proprietari în apartamentul respectiv. Ei au demolat fără autorizație acoperișul blocului de partea respectivă a apartamentului. Și-au făcut acoperișul pe banii lor, dar l-au compartimentat, ceea ce este ilegal.
După care au dat asociația în judecată pentru a recupera banii care s-au investit, dar ei au mărit prețurile, iar asociația a fost bună de plată în urma procesului. Toți proprietarii din bloc au contribuit cu sume pentru acele reparații. Noi am făcut 75 la sută din acoperiș cu 60.000 de lei și ei au făcut 25 la sută cu 40.000 de lei, ceea ce este enorm. Eu nu am fost președinte de la început, am preluat problemele acestea pe parcurs, pentru că fostul președinte tot din cauza acestui scandal a plecat.
Ei nu au plătit niciodată întreținerea, plăteau o dată pe an, cam așa. Tot au crescut penalizările pentru că ei nu au plătit. Acum spun că nu sunt penalizările lor acelea, deși a fost un proces în curs și pentru penalizări. La noi există cenzor, nu sunt probleme, ei spun foarte multe lucruri, într-adevăr, poate pe hârtia ce apare la avizier apare numele ei, dar probabil doamna a omis să semneze”, a precizat Costel David, președintele asociației de proprietari.
D.P. se judecă în continuare cu asociația de proprietari P3 din cauza unor sume restante ce consideră că i-au fost atribuite într-un mod abuziv.
FUGITI DE FIRMA FANTOMA TERMO SRRVICE IASI CONDUSA DE UN PENAL AIVANOAIEI LINGAUL SI SLUGA LUI KIRICA ,ACESTA CU PUTORILE SI ESCROCII DE ANGAJATI DE LA TERMO SERVICE IASI FURA PENSIONARII DIN IASI LUNA DE LUNA LA INTRETINERE ,AU SERVICII DE RAHAT ,CELE MAI MARI PENALIZARI SI TAXE PESTE TAXE ,FUGITI DE ACEASTA FIRMA !!!
Oricum asociatiile astea sunt niste papatoare de bani ca sa nu zic sugatoare !
CE ROST MAI AU ACESTE ASOCIATII. SUNT RAMASE DE PE VREMEA COMUNISTA, ATUNCI CAND TOTUL ERA CENTRALIZAT, OAMENII NU ERAU PROPRIETARI SI NU ERAU CONTOARE IN APARTAMENTE( APA C/R, GAZ) , IAR TOTUL SE PLATEA INDIVIDUAL.
DUPA ’90, ACESTE APARTAMENTE S-AU VANDUT IAR FOSTII CHIRIASI AU DEVENIT PROPRIETARI.
NU MAI AVEM NEVOIE DE ASOCIATIILE DE LOCATARI/PROPRIETARI. O MULTIME DE OAMENI SUNT PLATITI DIN BANII NOSTRII.
DE EXEMPLU: O CONTABILA PT 8-10 ORE DE MUNCA, PRIMESTE NET 2200LEI / LUNA…LA ASOCIATIE PT 2-3 ORE, MULTE CONTABILE PRIMESC NET 4500 LEI / LUNA, DAR MAI SUNT FEMEILE DE SERVICI, GOSPODARUL (???), ETC…TOTI ASTIA MAI PRIMESC TICHETE HALEALA, VAUCER DE VACANTA,ETC
Vedeti ce se poate intampla atunci cand nu se gasesc bani pentru intretinerea terasei ?
Toti proprietarii daca vor intelege ca au obligatia sa contribuie si lucrarile sa fie efectuate doar prin asociatie , nu credem ca se va mai ajunge in astfel de situatii !
Unde era presedintele cand s-au facut lucrarile ???
De unde naiba ati avut atatia bani pentru acoperis , pentru ca la o prima vedere , vopseaua albastra de pe casa scarii e de pe vremea comunistilor !
O terasa acum 7 ani se rezolva cu 20000 lei si va ramaneau bani si pentru curatenie.
Kirica escrocul tradatoru si lingaul jadanilor si penalu mitoman de aivanoaiei la puscarie cu voi si cu toata sleahta voastra care ati furat iasul !