Scandal în cartierul Fusion Towers din Iași! Dezvoltatorul Cătălin Pânzariu, acuzat că fură clienții la suprafața apartamentelor. Noii proprietari s-au trezit cu camere mai mici – FOTO
Un client care a cumpărat două apartamente în cartierul Fusion Towers susține că a fost înșelat de dezvoltatorul imobiliar Cătălin Pânzariu. În momentul în care imobilele au fost intabulate, suprafața apartamentelor a devenit brusc mai mică
Dezvoltatorii imobiliari din Iași provoacă din nou nemulțumiri în rândul clienților de apartamente. De data asta este vizat proiectul din zona CUG, unde a fost construit un complex rezidențial cu 11 etaje, cu o capacitate de 290 de apartamente. Asociat în proiectul Fusion Towers este și dezvoltatorul imobiliar Cătălin Pânzariu, care s-a ocupat de vânzarea imobilelor. Însă, un client nemulțumit a arătat că înțelegerile cu dezvoltatorul nu au fost respectate. Mai precis, după intabularea apartamentelor, suprafețele erau mai mici față de proiectul inițial. Un apartament a costat aproape 40.000 de euro.
„În martie 2019 am plătit avans printr-un antecontract pentru două apartamente, fiecare cu o suprafață de 37 de metri pătrați. Spuneau că vor fi gata până în ianuarie 2020, dar s-a prelungit cu un an. Trebuia să-mi dea intabularea. Când a venit, am observat că suprafețele erau mai mici. La un apartament erau 36,2 metri pătrați, iar la celălalt 36,5. Am vorbit cu dezvoltatorul să-mi plătească această diferență, care la prețul convenit însemna 1.000 de euro. Cătălin Pânzariu mi-a spus că el vinde apartamentul, nu suprafața. Ca și cum ai vinde mașini la același preț indiferent de motorizare. Eu am cumpărat la etajele 3 și 5. Unul din apartamente l-am vândut. Dezvoltatorul mi-a lăsat de înțeles că mă dă în judecată dacă fac prea multe comentarii”, a declarat Adrian Enache, proprietarul unui apartament de la Fusion Towers.
Reprezentanții Fusion Towers au refuzat să comenteze
Contactați telefonic, reprezentanții Fusion Towers au refuzat să comenteze.
„Deocamdată nu comentăm”, a declarat Cătălina Pârvu, administratorul societății.
„Ansamblul este construit conform celor mai înalte standarde în vigoare, aspect de care te poți convinge singur deoarece îți punem la dispoziție atât certificatele de calitate pentru fiecare material utilizat, cât și rapoartele specialiștilor ce au monitorizat diferitele faze de execuție ale proiectului. În plus, construcția a fost permanent monitorizată în fiecare stadiu de către instituțiile abilitate. Vei beneficia de suport post-vânzare și te vom sprijini în orice dificultate ai putea întâmpina”, se arată în descrierea proiectulu Fusion Towers.
De precizat că, Adrian Enache a depus o reclamație și la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași. Probleme cu apartamente au fost semnalate și în comuna Valea Lupului, județul Iași, la Atrium Garden.
Milioane de euro pentru asociații care au construit cartierul Fusion Towers
Blocurile din CUG au fost construite prin intermediul societății Fusion Towers SRL, deținută de două persoane juridice: Strakt SRL, condusă de Cătălin Nicolae Pânzariu, și Techno Fusion SRL, controlată de Adrian Manuel Ioiniță și Ramona Ghițun Ioniță. În 2019, Strakt SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 3,2 milioane de lei, profit de 591.360 de lei, datorii de 1,4 milioane de lei, cu 9 angajați. În ceea ce privește Techno Fusion SRL, ultimele date financiare indică o cifră de afaceri de 4,1 milioane de lei, profit de 2,1 milioane de lei, datorii de 6,8 milioane de lei și un număr de 28 de angajați. Probleme au fost semnalate și la Conest Grand Residence, proiect edificat de Conest SA, firmă controlată de afaceristul controversat Viorel Cozma. Un apartament a fost dat în folosință deși erau probleme cu infiltrațiile de apă.