Prima pagină » Actualitate » Scandal în cadrul Coaliției de Dreapta: Liderul deputaților PNL îl compară pe Dacian Cioloș cu Liviu Dragnea!

Scandal în cadrul Coaliției de Dreapta: Liderul deputaților PNL îl compară pe Dacian Cioloș cu Liviu Dragnea!

17 dec. 2020, 15:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Scandalul continuă să domine negocierile din cadrul Coaliției de Dreapta. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, îl compară pe președintele PLUS, Dacian Cioloș, cu fostul lider social democrat Liviu Dragnea.

Florin Roman susține că gestul copreşedintelui USR Dacian Cioloş „care consideră că este îndreptăţit să spună că el are un soi de drept de veto asupra propunerilor făcute de PNL nu este doar unul de agresiune la adresa PNL, ci şi unul similar cu ce a făcut Dragnea”.

„Am propus împreună cu Dan Motreanu ca în negocierile viitoare să fie clar stipulat că noi nu ne implicăm în numirile USR, dar şi viceversa e valabilă!”, a susținut Florin Roman.

„Suntem obligaţi ca politicieni să ţinem cont de votul românilor, care au spus că vor o guvernare de dreapta în jurul PNL, alături de USR şi UDMR, că ne place nouă, sau nu!”, scrie Florin Roman într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Florin Roman: „Gestul domnului Cioloş este similar cu ce a făcut Dragnea!“

Florin Roman precizează că a tăcut pe acest subiect crezând că se va discuta civilizat, în baza rezultatelor, şi că „negocierile nu se fac atacând public prezumtivii aliaţi”.

„Gestul domnului Cioloş care consideră că este îndreptăţit să spună că el are un soi de drept de veto asupra propunerilor făcute de PNL nu este doar unul de agresiune la adresa PNL, ci şi unul similar cu ce a făcut Dragnea! Am trăit acel moment în care deşi am fost desemnat de PNL să ocup preşedinţia Comisiei de Administraţie Publică, am aşteptat un an şi o decizie a CCR, pentru a primi ce mi se cuvenea. Atunci, Dragnea a spus: Da, este locul PNL dar nu cu…Roman!

Speram să nu mai trăiesc un astfel de moment şi din păcate, văd un gest similar la Dacian Cioloş. Din acest motiv, am propus împreună cu Dan Motreanu ca în negocierile viitoare să fie clar stipulat că noi nu ne implicăm în numirile USR, dar şi viceversa e valabilă!”, a mai scris Florin Roman pe pagina lui de Facebook.

„Astfel de gesturi de agresiune nu fac bine dreptei“

Florin Roman adaugă că speră că reprezentanţii USR vor înţelege că „nu pot fi puse sub semnul îndoielii nici cele 10 procente în plus ale PNL, nici ponderea de 55% a PNL în prezumtiva coaliţie de dreapta”.

„Doar prin bună credinţă şi respectarea voinţei românilor putem construi împreună! Astfel de gesturi de agresiune nu fac bine dreptei şi netezesc calea PSD spre guvernarea unei Românii pe care pur şi simplu a nenorocit-o!”, a mai scris Florin Roman pe pagina lui de Facebook.

Există două variante pe care le-ar putea propune cei de la USR-PLUS partenerilor de coaliţie şi anume ca Florin Cîţu să fie premier, PNL să aibă şefia Senatului, iar Dan Barna să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor sau Dacian Cioloş să fie premier, iar PNL să aibă conducerea ambelor Camere ale Parlamentului, au declarat surse politice.

Negocierile au continuat și joi, 17 decembrie, fără a se ajunge la vreo concluzie.

Mesajul transmis de liderii PNL, USR-PLUS și UDMR a fost că negocierile vor continua și în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`