Sărutul franțuzesc nu s-a născut la Paris? Află povestea cunoscutului sărut
Sărutul franțuzesc este arhicunoscut. Cu toții am auzit de el, probabil, încă de mici. Sunt atât de multe tipuri de sărutat încât e greu de crezut. Numărătoarea se oprește momentan în jurul lui 100. Acesta a început să fie utilizat la scară largă începând cu anul 1920.
De unde a început toată istoria sărutului franțuzesc?
Dacă în momentul în care aflați că tocmai cartofii franțuzești nu sunt, de fapt, cartofi franțuzești, aveți un șoc, țineți-vă bine! Nici sărutul franțuzesc nu este întocmai franțuzesc!
Pe baza acestui subiect s-a vorbit foarte mult și încă nu putem spune cu exactitate care este istoria concretă . Sigur, sunt povești interesante, care merită să le prezentăm în cele ce urmează.
Există mai multe speculații pe acest subiect. În schimb, pe cât de multe sunt, pe atât de interesante sunt de auzit. Una dintre ele face referire la romantismul Parisului.
Capitala franceză, împreună cu maiestatea turnului Eifel, au conturat această poveste frumos și ne-ar putea face să credem că este istoria valabilă.
Un alt zvon pare să fie, într-o oarecare măsură, controversat. Acesta vorbește despre impresia pe care au lăsat-o francezii restului lumii, prin care aceștia sunt văzuți de către anglo-saxoni ca fiind niște persoane imorale și exagerat de senzuale.
Bineînțeles că nu trebuie să îi blamăm pentru dezinvoltura cu care își expun în public afecțiunea, mai bine le mulțumim pentru faptul că au descoperit agest minunat gest de afecțiune.
Cel mai probabil și mai ușor de crezut rămâne faptul că acesta și-a căpătat denumirea în Primul Război Mondial. Acesta a pornit de la soldații americani și britanici care au luat parte la lupte pe teritoriul Franței.
Alte tipuri de săruturi
După cum am precizat și în început, putem vorbi de o categorie foarte mare de săruturi. Atfel, putem număra chiar până la 100 atunci când ne referim la ele, însă următoarele sunt printre cele mai cunoscute.
Sărutul pe fugă, pe obraz, în vânt, pe pleoape, pe nas, pe gât sau pe frunte spun deja de la sine despre ce tip de sărut este vorba. Câteva despre care merită să vorbim sunt: sărutatul mâinii, sărutul vampir și sărutul eschimoșilor.
Sărutatul mâinii este o practică prea puțin folosită în perioada în care trăim. Însă, acesta mai este practicat în mare parte de către bărbații în vârstă sau de către cei galanți. Acest gest de curtoazie subliniază admirația bărbatului pentru femeia cu care se întâlnește.
Sărutul vampir este cel de care ne aducem aminte cu siguranță din perioada copilăriei. Numele vine de la faptul că în timpul acestuia, unul dintre parteneri alege să îi lase un semn pe gât celuilalt. Acest gest vrea să tragă mai mult o alarmă care să atenționeze la faptul că persoana în cauză este luată, este deja într-o relație.
Sărutul eschimoșilor este un gest foarte drăgăstos în care cuplurile își ating doar varfurile nasului. Numele vine de la stilul de viață al eschimoșilor. Aceștia trăind în ger, posibilitatea ca atunci când își oferă unul altuia un sărut, să își umezească buzele și să înghete este destul de mare.
În definitiv, cu atât de multe tipuri de săruturi, nu ne rămâne decât să ne găsim persoana potrivită și să ne manifestăm iubirea!