Sarmale cu varză dulce. Cum să pregătești cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun

de: BZI.ro
09:48, 23 nov. 2023

De la masa de Crăciun sau de Revelion nu trebuie să lipsească niște sarmale cu varză dulce. Acestea trebuie să fie fragede, gustoase și cu o umplutură bine condimentată. Sarmalele cu varză dulce se fierb la foc mic, iar dacă adăugăm în oală un pic de afumătură, vom obține niște sarmale aromate. Iată cum să pregătești cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun.

Sarmale cu varză dulce

Sarmalele sunt nelipsite de la mesele de sărbătoare. Acestea sunt savuroase, se fac rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un preparat culinar delicios. Sarmalele pot fi făcute de post sau cu carne tocată de porc și vită.

La fel de bine acestea se pot înveli cu varză acră murată sau cu varză dulce. Sarmalele cu varză dulce sunt savuroase, fragede de se topesc în gură și perfecte pentru masa de Crăciun. Sarmalele merg de minune servite cu mămăliguță, smântână și ardei iute. Umplutura de sarmale trebuie să fie condimentată și frământată foarte bine, iar cu o varză dulce proaspătă și cu frunze subțiri vom obține cele mai bune sarmale.

Pe lângă acest deliciu culinar, putem pregăti pentru Crăciun și Revelion o salată boeuf ornată în ton cu sezonul. Rețetele de salată boeuf sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Nu trebuie să lipsească și o friptură fragedă de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi.

Sarmalele cu varză dulce sunt alegerea perfectă nu doar pentru zilele de sărbătoare, ci și pentru orice masă.

Rețeta cu care vei pregăti un preparat tradițional savuros

Pentru delicioasele sarmale cu varză dulce vom avea nevoie de 1.5 kg de varză proaspătă, 1 kg de carne tocată de porc și de vită, 400 g de orez, 500 ml de bulion, 6 cepe, 500 g de coaste afumate, cimbru uscat, mărar uscat, sare și piper, boia și 50 ml de ulei.

Mai întâi se pregătește ceapa. Se curăță și se toacă mărunt apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. După aceea se adaugă în tigaie și carnea tocată, orezul, sarea, piperul, boiaua apoi cimbrul uscat și mărarul.

Într-o oală se pune apă la fiert apoi se pune varza curățată anterior și se opărește pentru a se frăgezi. După aceea se scoate varza, se lasă la răcit apoi se scot pe rând frunzele. Frunzele prea mari se rup în două dacă sunt prea mari.

Pe fiecare frunză se pune câte o lingură de umplutură și se împăturesc sarmalele. După aceea se pune pe fundul unei oale cimbrul uscat apoi mărarul și câteva frunze de varză. Costița afumată se așază printre sarmale.

Câteva frunze de varză se pun și deasupra, în oală, cât să acopere sarmalele. Se toarnă o sticlă de bulion în oală apoi se pune apă cu un pic de sare pentru a acoperi sarmalele. Se pun sarmalele la foc mic, iar când sunt gata se iau de pe foc, se lasă la răcit ușor apoi se servesc împreună cu mămăliguță caldă, ardei iute și smântână.

Sarmalele cu varză sunt gustoase, fragede și aromate, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Delicioasele sarmale făcute cu carne de porc și vită și învelite în varză dulce sunt perfecte pentru masa de Crăciun alături de alte bucate alese.