Sarcină mică la ecograf. În ce situații este indicat să efectuezi acest control

de: BZI.ro
10:16, 27 dec. 2022

De cele mai multe ori, femeile când au o sarcină mică își doresc să meargă la ecograf. Astfel, după prima confirmare, tinerele mămici ard de nerăbdare să-și vadă copilul și să se asigure că acesta se dezvoltă normal. Acest lucru se poate face prin intermediul unei metode instrumentale, cum ar fi o scanare cu ultrasunete. De obicei, mamele însărcinate, în special cele care așteaptă primul copil, au multe întrebări.

Ultrasunetul este o metodă sigură, care nu are contraindicații. Dar să o faci la 4-5 săptămâni nu are sens deoarece fătul atât de devreme nu discerne. În acest caz, se utilizează o ecografie transvaginală. Primul screening cu ultrasunete se efectuează la 12 săptămâni în spitalele de stat sau cele private.

De obicei, medicii nu recomandă un astfel de control în stadiile timpurii de sarcină

Sarcină mică la ecograf. Riscuri care pot fi evitate cu acest test

De obicei, medicii nu recomandă un astfel de control în stadiile timpurii de sarcină. Însă, acest test este indicat atunci când femeia se plânge de dureri abdominale inferioare. De asemenea, controlul este necesar dacă viitoarea mamă suferă de o boală cronică gravă.

Uneori, tinerele mămici au nevoie de acest control atunci când are loc o sarcină, deși cuplul folosește o serpentină pentru a se proteja. În cazul în care pacientul a luat medicamente periculoase și puternici, a avut o infecție sau a fost expus la radiații trebuie neapărat efectuat acest test.

Ultrasunetul este o metodă sigură, care nu are contraindicații

Multe viitoare mămici își doresc efectuarea unei ecografii atunci când rudele acestora au un istoric larg de boli cronice. De asemenea, multe femei au nevoie de o ultrasonografie atunci când un embrion a fost implantat prin FIV sau când medicul suspectează o inducție cu bule, o sarcină ectopică sau un avort spontan.

Dacă există un risc de anomalii genetice, de exemplu, sarcini avortate anterior din cauza unor malformații sau anomalii cromozomiale, este obligatoriu să efectuezi o ecografie la un termen mic de sarcină.

Cum să nu ratezi o sarcină ectopică sau un avort spontan?

Adesea, femeile însărcinate se tem de două condiții la începutul sarcinii. În primul rând, acestea simt o frică de o sarcină ectopică sau un avort spontan. Mai ales cei care au mai trăit o dată această experiență sunt îngrijorați.

În cazul unei sarcini ectopice, embrionul nu ajunge în uter și se implantează în altă parte, cel mai adesea în trompele uterine. Dacă nu se face nimic, embrionul va crește și va rupe trompa. În acest caz, este posibil ca femeia să nu fie salvată. Acesta este motivul pentru care o sarcină ectopică ar trebui întreruptă fără a sta pe gânduri.

De asemenea, controlul este necesar dacă viitoarea mamă suferă de o boală cronică gravă

Deoarece embrionul nu poate fi îndepărtat separat, se taie întreaga trompă. Acest lucru se poate face de două ori în viață, după care o sarcină poate fi obținută doar prin implantare artificială prin FIV. Dar acesta nu este sfârșitul grijilor viitoarei mămici. O sarcină înghețată nu poate fi identificată atât de ușor. Este periculos să așteptați prea mult timp ca un ovul nefertilizat să iasă singur, deoarece acesta se poate descompune și uterul se poate inflama.

Din aceste cauze multe mămici la sarcină mică doresc să meargă la ecograf pentru a se asigura că totul este bine cu viitorul lor copil. Este bine să știți că până la 6 săptămâni, ginecologul dumneavoastră vă poate sugera o întrerupere medicală mai puțin traumatizantă și, după aceea, o metodă clasică de avort. O ecografie este singura modalitate de a detecta o sarcină înghețată. Aceasta arată că fătul are o dimensiune mai mică decât ar trebui să fie la termen.

O sarcină înghețată nu poate fi identificată atât de ușor