Șansă unică de studiu, în Italia, anunțată de Universitatea „Cuza” din Iași! Totul se leagă de marii români Vasile Pârvan și Nicolae Iorga
În Italia, cercetătorii au o șansă unică de studiu. Anunțul a fost făcut de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Este vorba de lansarea programelor de burse de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan” la „Accademia di Romania” din Roma și „Nicolae Iorga” la „Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica” din Veneția
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași anunță lansarea programelor de burse de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan” la „Accademia di Romania” din Roma și „Nicolae Iorga” la „Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica” din Veneția. Agenția de Credite și Burse de Studii prezintă oportunitatea de burse de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală, instituite prin Hotărârea de Guvern (H.G) nr. 101/2002, modificată prin H.G. nr. 918/2011, pentru un număr de maximum 150 de luni de bursă.
Șansă unică de studiu, în Italia, anunțată de Universitatea „Cuza” din Iași! Totul se leagă de marii români Vasile Pârvan și Nicolae Iorga
Bursele „Vasile Pârvan” și „Nicolae Iorga” se acordă pentru următoarele domenii: istorie și științe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie, filologie clasică și modernă, istoria artei și arhitectură, literatură și studii literare, arte, științe economice și științe exacte. Bursele se acordă pentru o perioadă de minimum două luni consecutive și maximum doi ani universitari consecutivi. Ministerul Educației, prin A.C.B.S., asigură o bursă de 500 de euro pe lună, destinată asigurării cheltuielilor de întreținere în perioada stagiului de studii în străinătate, precum hrana, transportul internațional, procurarea de cărți și rechizite, asigurarea unor cheltuieli uzuale și, eventual, plata unor taxe școlare.
Condițiile de înscriere și participare la concursul național pentru acordarea burselor
Ministerul Afacerilor Externe asigură cazarea gratuită a bursierilor la „Accademia di Romania” din Roma sau la „Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica” din Veneția, precum și utilizarea spațiului de studiu și de cercetare ale celor două instituții. La concursul național pentru acordarea burselor de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan” și „Nicolae Iorga” au dreptul să se înscrie persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: a) sunt cetățeni români cu domiciliul stabil în România; b) provin din instituții de învățământ acreditate din România sau din instituții de profil din România și sunt absolvenți de studii superioare cu diplomă de licență sau echivalentă și/sau studii universitare de masterat și/sau studii aprofundate și au, după caz, una din următoarele calități: studenți la programele de masterat/cursanți la studii aprofundate, la învățământul de zi; doctoranzi în instituții organizatoare de studii universitare de doctorat din România; doctori în științe/artă, cu diplomă obținută în țară sau străinătate; artiști consacrați; cadre didactice titulare în instituții de învățământ de stat sau particular acreditate, din rețeaua Ministerului Educației; cercetători în institute de cercetare, din rețeaua Ministerului Educației; membri ai Uniunii Artiștilor Plastici (UAP).
Selecția este programată în luna septembrie 2022. Stagiul candidaților care vor fi nominalizați în urma acestui concurs se va desfășura începând cu ianuarie 2023, în funcție de disponibilitățile spațiilor de cazare. Pentru informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului național poate fi analizat site-ul www.roburse.ro.
Așadar, o șansă unică de studiu, în Italia, anunțată de Universitatea „Cuza” din Iași! Totul se leagă de marii români Vasile Pârvan și Nicolae Iorga.