Economic Local

Sancțiuni pentru proprietarii care abandonează mașinile pe domeniul public

Publicat: 14 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sancțiuni pentru proprietarii care abandonează mașinile pe domeniul public

Pe raza municipiului Iași există numeroase autovehicule aflate într-o stare avansată de degradare sau care nu au drept de circulație. Acestea sunt parcate și abandonate de proprietari pe marginea arterelor de circulație, în parcările publice sau chiar pe spațiile verzi din Iași. Din aceste motive, autoritățile locale au început inventarierea mașinilor abandonate și au trecut la somarea proprietarilor.
De la începutul anului au fost identificate 231 de vehicule abandonate. În aceste situații, 171 de persoane au primit somări pentru a ridica vehiculele abandonate pe domeniul public. Majoritatea proprietarilor s-au conformat până acum somațiilor primite, însă există și cazuri în care vehiculele au rămas în aceeași poziție.

Mașinile abandonate sunt casate și valorificate

Cei care nu s-au supus somărilor date de polițiștii locali prin aplicarea de informări pe parbrizele autovehiculelor sunt acum sancționați de oamenii legii.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Poliție Locală au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 700 lei, pe numitul P.M., deoarece a depozitat pe domeniul public, respectiv pe platoul Pieței Sudului, un autoturism ce se afla într-o avansată stare de degradare”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

În cazul în care niciun proprietar nu revendică mașina abandonată, în cele din urmă se ajunge ca municipalitatea să caseze mașinile, iar apoi să le valorifice.

Adauga un comentariu