Salubris cumpără containere de 270 de mii de euro. Compania vrea să facă platforme supraterane pentru depozitarea deșeurilor
Salubris Iași anunță noi investiții și urmează să achiziționeze 212 containere pentru suma de 270 de mii de euro. Acestea vor fi folosite pentru crearea unor platforme supraterane
Numărul deșeurilor colectate din municipiul Iași este în creștere în fiecare an. De asemenea, rata de colectare este mult prea scăzută față de directivele europene, fiind de doar 15 la sută, iar obiectivul este 50 la sută. Astfel, această achiziție va oferi noi spații de depozitare selectivă pentru cetățeni.
Salubris cumpără containere pentru 270 de mii de euro
Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este data de 14 iunie 2024. Valoarea totală a licitației este de 1.374.500 de lei, fără TVA, undeva la 270 de mii de euro. În fosta zonă industrială de la Tehnopolis, va fi amenajată platforma pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.
„Conform Programului anual al achizițiilor pentru anul 2024 este necesară încheierea unui contract de furnizare module pentru platforme supraterane închise pentru colectarea selectivă deșeuri. Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină după furnizarea produselor sunt: colectarea corectă a deșeurilor; îmbunătățirea indicatorilor de colectare, pe categorii de deșeuri; creșterea calității serviciilor de depozitare și preluare a deșeurilor colectate; modernizarea punctelor gospodărești și îmbunătățirea imaginii orașului Iași”, este prezentat în caietul de sarcini.
În total, vor fi aduse 212 containere noi și 162 de pereți laterali. Acestea vor forma platforme de depozitare pentru fiecare tip de deșeu în parte.
„Produsele solicitate sunt următoarele: 1. Module/fracții deșeuri menajere – 93 bucăți; 2. Module/fracții deșeuri hârtie-carton – 53 bucăți; 3. Module/fracții deșeuri PET-plastic – 47 bucăți; 4. Module/fracții deșeuri sticlă – 19 bucăți; 5. Pereți laterali – 162 bucăți. În derularea contractului, activitatea contractantului va fi condusă de următoarele principii: contractantul acționează în interesul autorității/entității contractante pe durata furnizării produselor, în condițiile și cu limitele descrise în documentația aferentă prezentei proceduri de atribuire; contractantul acționează în sensul realizării obiectivelor prezentate pentru contract în ceea ce privește optimizarea folosirii resurselor necesare îndeplinirii obiectivelor contractului”, se arată în documentație.
Firmele trebuie să respecte indicațiile
Contractul va fi semnat pe o perioadă de 12 luni, iar firma câștigătoare trebuie să asigure integritatea produselor la livrare în această perioadă. Platformele vor fi construite în a doua jumătate a acestui an, imediat după ce va fi finalizată platforma de 3 hectare de la Tehnopolis.
„Contractantul va furniza produsele la standardele și/sau performantele prezentate în propunerea tehnică. Contractantul este obligat ca la livrarea produselor să prezinte avizul de însoțire marfă, factură, declarație conformitate CE, așa cum s-a stabilit. În cazul în care la momentul livrării nu este posibilă prezentarea facturi, produsele se vor livra obligatoriu cu aviz de însoțire marfa. Achizitorul recepționează produsele în termen de maxim 6 ore de la data livrării. Inspecțiile și testele din cadrul recepției provizorii și recepției finale se vor face la destinația finală a produselor, locația de amplasare comunicată de achizitor”, este stipulat în documentație.
Containerele achiziționate de Salubris pentru 270 de mii de euro vor putea fi folosite de cetățeni pentru a arunca deșeurile.