Salată de varză cu maioneză. Ce feluri de mâncare pot fi servite cu această salată gustoasă

de: Mirela Todosi
14:32, 24 ian. 2024

Dacă vrem să pregătim o friptură fragedă și suculentă o putem servi cu o salată de varză cu maioneză. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingreddiente și un strop de imaginație. Salata de varză cu maioneză are o textură fină, este delicioasă și sănătoasă. Iată ce feluri de mâncare pot fi servite cu această salată gustoasă.

Salată de varză cu maioneză

Preparatele culinare cu varză sunt pe placul multora dintre noi. Varza murată este nelipsită din cămara gospodinelor și poate fi folosită la sarmale, la diferite mâncăruri cu carne, dar la fel de bine poate fi folosită la prepararea unei salate cu sfeclă roșie sau cu maioneză.

Salata de varză cu maioneză merge de minune cu niște carne de porc sau de pui. Pe lângă salata cu varză crudă, putem pregăti și o porție de varză roșie călită. Aceasta este ideală pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, făcute după rețeta bunicii.

Varza călită poate fi făcută de post sau cu carne. Rețetele sunt inedite și delicioase. Varza roșie călită se servește cu pâine de casă pufoasă și cu câteva bucăți de friptură de porc. Varza roșie călită are o culoare deosebită, o aromă aparte și cu siguranță le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Varza călită cu cârnați merge de minune cu mămăliguță și ardei iute, dar poate fi servită și cu câteva felii de pâine de casă fragedă și pufoasă.

Salata de varză cu maioneză are o textură fină și va merge perfect cu o porție de cartofi crocanți sau cu o friptură delicioasă cu sos de roșii și usturoi.

Rețeta cu care vei pregăti o salată delicioasă

Pentru salata de varză cu maioneză vom avea nevoie de 1 varză albă, 4 morcovi, 1 ceapă roșie, mărar, pătrunjel, iar pentru sos vom folosi 1 lingură de muștar, 50 g de maioneză, 50 g de iaurt sau de smântână și 2 linguri de oțet.

Se îndepărteză primele frunze de varză apoi se spală și se lasă la scurs. Se taie varza în două apoi se toacă mărunt. După aceea se curăță morcovii și se dau prin răzătoare. Se amestecă totul într-un castron mare apoi se mărunțește ceapa împreună cu pătrunjelul și mărarul.

Într-un bol separat se amestecă muștarul, maioneza, iaurtul și oțetul. Se toarnă sosul peste varză și se amestecă totul foarte bine. Se potrivește gustul cu sare și piper. Se pune salata la rece timp de o oră apoi se servește alături de niște preparate culinare cu carne și cartofi.

Salata de varză este gustoasă și ușor de făcut. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Salata de varză albă este garnitura perfectă pentru fripturi. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Pentru a oferi salatei un plus de culoare și aromă, putem adăuga și un pic de varză roșie și sfeclă. Salatele nu trebuie să lipsească de la mesele festive alături de alte bucate alese. La fel de bine, salatele cu legume și verdețuri proaspete sunt ideale de servit în zilele cu restricții alimentare alături de niște mâncăruri de post delicioase.