Salată de gogonele cu castraveți și ceapă. Cum să pregătești un preparat savuros după rețeta bunicii
Delicioasa salată de gogonele cu castraveți și ceapă este ideală pentru sezonul rece. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu o salată de toamnă aromată și colorată. Iată cum să pregătești un preparat savuros după rețeta bunicii.
Salată de gogonele cu castraveți și ceapă
Dacă vrem să pregătim pentru iarnă un adevărat deliciu la borcan, putem face o salată de gogonele cu castraveți și ceapă. Acest preparat poate fi servit împreună cu alte bucate alese. Pentru această salată gustoasă avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.
Salata de gogonele cu castraveți și ceapă poate fi conservată la borcan pentru iarnă, obținând niște murături dulci-acrișoare savuroase. Pentru a ne bucura la final de gustul acestui preparat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple.
Din cămară nu lipsește în sezonul rece și o zacuscă de gogonele, gustoasă, sănătoasă și pe placul multora dintre noi. De asemenea, gospodinele mai pregătesc pentru iarnă și niște murături țărănești delicioase, făcute după rețeta de odinioară a bunicii.
Salata de gogonele cu castraveți și ceapă este preferata multora dintre noi, fiind nelipsită de la mesele festive alături de alte bucate savuroase. Pentru a obține niște murături aromate și colorate, trebuie să avem în vedere câteva secrete din rețeta de odinioară, iar succesul culinar va fi garantat.
Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și aromat
Pentru a pregăti acasă o salată de gogonele gustoasă vom avea nevoie de 1 kg de gogonele, 750 g de ceapă roșie, 1 kg de castraveți, 500 ml de oțet, 250 ml de apă, 100 g de zahăr, 1 lingură de sare pentru murături, 2 foi de dafin, 1 linguriță de boabe de piper, 3 lingurițe de boabe de muștar și 4 linguri de ulei.
Mai întâi se curăță ceapa, se spală și se taie în jumătate, apoi sub formă de solzișori. Gogonelele se spală, se lasă la scurs apoi se taie în felii potrivite. La fel se procedează și cu castraveții. Aceștia se taie în felii subțiri sau cubulețe potrivite.
După aceea se pune într-o oală apa apoi oțetul, zahărul, piperul, foile de dafin și sarea. Când apa clocotește, se pun legumele tăiate mărunt și se lasă la fiert timp de 5 minute. Salata de gogonele cu castraveți și ceapă se pune în borcane sterilizate. După aceea se toarnă în borcane apa în care au fiert legumele, iar când compoziția din borcane și apa s-au răcit, se adaugă în fiecare borcan câte o linguriță de ulei și o linguriță de boabe de muștar.
Borcanele se închid ermetic și se depozitează la loc uscat și răcoros, în cămară. După deschidere, borcanul cu salată se păstrează la frigider. Cu siguranță vom obține la final un preparat culinar gustos, aromat și sănătos. Această salată de gogonele poate fi servită împreună cu o friptură savuroasă sau cu alte bucate alese.
Salata de gogonele cu castraveți și ceapă este ideală pentru sezonul rece, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un deliciu pe placul tuturor celor de la masă.