Salată ”Coleslaw” rețetă. Cel mai bun detox după Paște

de: BZI.ro
13:35, 25 apr. 2024

Se știe deja că ne vom simți copleșiți după mesele îmbelșugate de Paște, de aceea vin astăzi către voi cu rețeta pentru salata ”Coleslaw”, considerată cea mai bună detoxifiere după o masă îmbelșugată, cum este cea de Paște.

Salată Coleslaw rețetă. Ingrediente

Rețeta de salată „Coleslaw” este cea mai apreciată garnitură, care se găsește în restaurante, supermarketuri, dar o poți pregăti foarte ușor și la tine acasă. Pașii de preparare sunt extrem de simpli, iar gustul este numai bun pentru această perioadă din an.

Termenul „coleslaw” a apărut în secolul al XVIII-lea ca o anglicizare a termenului olandez „koolsla” („kool” în olandeză sună precum „cole”) care înseamnă „salată de varză”. Partea „cole” a cuvântului provine din latina colis, care înseamnă „varză”. Cartea de rețete ”The Sensible Cook: Dutch Foodways in the Old and New World” (1770) conține o rețetă ce aparține unui olandez, autorul deliciului, care a amestecat fâșii subțiri de varză cu unt topit, oțet și ulei.

Rețeta respectată astăzi, care conține maioneză, este destul de ”tânără”, deoarece maioneza a fost inventată la mijlocul secolului al XVIII-lea. Conform ”The Joy of Cooking” (1997), varza crudă este singurul ingredient complet consistent din salată de varză. Tipul de varză și celelalte ingrediente variază foarte mult. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare.

Ingrediente

Salata „Coleslaw” sau salata de varză roșie, albă și morcov, cu un dressing cremos, este printre cele mai consumate garnituri de oriunde. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru salată: 500 gr varză albă, 3 morcovi, 1 ardei roșu (opțional), pătrunjel tocat. Pentru dressing vei avea nevoie de: 100 gr maioneză, 1 lingură oțet de mere, 1 lingură sos Worchestershire, 1 lingură de miere, sare, piper.

Mod de preparare

Unul dintre secretele pentru prepararea salatei este modul în care tăiați varza. Aceasta trebuie tăiată fin și nu trebuie să semene cu salata simplă de varză. De asemenea, morcovii trebuie tăiați la fel de fin. Dacă nu aveți îndemânare, se pot da pe răzătoare. Opțional, puteți să adăugați un ardei roșu, pe care îl tăiați în stil julien. De acum, se poate spune că munca se oprește, căci urmează doar să amestecați. Începeți cu prepararea dressingului, care se face destul de simplu și repede.

Amestecați maioneza împreună cu o lingură de oțet de mere, sos Worchestershire, miere, apoi potriviți de sare și piper. Turnați partea lichidă a preparatului peste salată și amestecați bine, până ce sosul pătrunde printre toate elementele dure ale preparatului. Acum adăugați și câteva frunze de pătrunjel și e gata.

Prepararea sosului Worchestershire

Pentru sos ai nevoie de ceapă fermentată, usturoi, oțet de cidru de mere, sos de pește, miere, melasă, pastă de tamarind, pudră de ceapă, pudră de chili și cuișoare. Acestea trebuie amestecate împreună și sosul este gata. Dacă îl pui la frigider, sosul rezistă cam două luni.

În general, această salată este consumată ca garnitură, alături de alimente precum pui prăjit, cartofi la cuptor sau carne la grătar. De asemenea, poate fi folosit și ca ingredient pentru sandvișuri, fiind plasat între bucățile de pâine. De altfel, e cunoscut că este parte a sandvișului Reuben.

De asemenea, există multe variante ale rețetei pentru salata Coleslaw, care includ adăugarea altor ingrediente, cum ar fi varza roșie, piper, morcovi mărunțiți, ceapă, brânză rasă, ananas sau măr, amestecate cu un sos pentru salată, cum ar fi maioneză sau smântână. Se pot adăuga și diferite alte condimente, cum ar fi semințe de chia, de dovleac sau de floarea-soarelui.