Salariul mediu din România a scăzut cu câteva sute de lei în doar o singură lună! PSD și PNL duc țara spre un dezastru financiar unic în istorie
În ianuarie 2024, venitul salarial mediu net a fost de 4.859 de lei, marcând o reducere de 220 de lei sau 4,3% comparativ cu decembrie 2023, conform raportului emis de Institutul Naţional de Statistică. Venitul brut mediu în aceeaşi perioadă a fost evaluat la 7.976 de lei, reflectând o scădere de 325 de lei sau 3,9%. Asta în contextul în care putem observa faptul că PSD și PNL duc țara către faliment, către un dezastru financiar unic în istoria țării.
România are cea mai mare rată de inflație din Uniunea Europeană, cei mai mulți tineri șomeri, cei mai săraci tineri, cele mai mari prețuri la energie și printre cele mai mari prețuri la alimente, comparativ cu nivelul salarial. Asta este ”bună guvernare” a ciumei roșii PSD și febrei galbene PNL! Iată, dragi români, către ce dezastru se îndreaptă țara.
Guvernarea PSD și PNL duce țara către faliment! Salariul mediu a scăzut în România
Sectoarele cu cele mai mari salarii nete medii au fost identificate în domeniul serviciilor IT şi servicii conexe, ajungând la 11.193 de lei, pe când cele mai scăzute în producţia de îmbrăcăminte, cu o valoare de 2.733 de lei. Guvernarea PSD-PNL a dus la scăderea salariului mediu în România. Este un pas către un faliment al țării.
În ianuarie 2024, comparativ cu decembrie 2023, majoritatea sectoarelor economice au înregistrat scăderi ale venitului salarial net mediu, influențate de bonusurile ocazionale precedente și alte beneficii. De asemenea, aceste scăderi au fost cauzate de performanța economică slabă și de angajarea de personal cu venituri sub media sectorială.
Cele mai mari scăderi s-au observat în industria extracției de cărbune, tipărire, fabricația produselor de cocserie și a celor din prelucrarea petrolului, și în alte domenii precum transportul pe apă și intermedierile financiare.
În sectorul bugetar, au fost înregistrate creșteri ale venitului salarial net în educație, sănătate, asistență socială și administrație publică. Asta în condițiile în care Guvernul a spus în repetate rânduri că administrația publică va fi sub auspiciul unei austerități, observăm că este total pe dos, existând creșteri salariale substanțiale.
Ce facem cu inflația, cu prețul la alimente, cu nivelul de trai?
Potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) pentru luna februarie, se poate observa o tendință variată în ceea ce privește prețurile produselor de bază.
Un exemplu în acest sens îl constituie cartofii, un element esențial în dieta românească, care au înregistrat o creștere a prețului de aproximativ 10%. Această creștere nu se limitează doar la cartofi, ci afectează și alte alimente de bază: pâinea, fructele proaspete, carnea de vită, porc și pui, peștele proaspăt, telemeaua de vacă și de oaie, precum și cafeaua au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor.
În afara domeniului alimentar, majorările de preț afectează și alte sectoare esențiale pentru viața de zi cu zi. Astfel, chiria a crescut cu 13,1%, serviciile de apă, canalizare și salubritate cu 18,74%, iar serviciile poștale au înregistrat o majorare alarmantă de 26,6%. De asemenea, și alte servicii esențiale precum telefonie, energie termică și abonamente TV au suferit ajustări de preț în creștere.
Așadar, România are cea mai mare inflație, cele mai mari scumpiri la alimente, și scăderi ale salariului mediu, și ăstea toate sub ”bună guvernare” a PNL și PSD. Trebuie să spunem STOP acestei guvernări falimentare și să votăm patrioți în funcții publice.