Sa mancam sanatos in post: fasole „prajita”! Un ingredient-medicament o face speciala!

de: BZI.ro
23:47, 28 feb. 2015
Postul presupune, pentru multi dintre noi cei care il tinem, multe mancaruri cu fasole. Poate fi considerata un substituent al carnii, deoarece contine proteine. Mai mult, aceasta este considerata o importanta sursa de fier pentru organism, fiind indicata in cazuri de astenie, apatie, colesterol crescut sau constipatie. Fasolea, datorita nutrientilor sai, combate si previne numeroase boli. Ea este cat se poate de recomandata pentru un tranzit intestinal normal, regleaza glicemia, are un continut scazut de calorii, precum si fibre solubile si insolubile.

Indicatiile terapeutice ale fasolei 

Pentru urmatoarea reteta de fasole prajita aveti nevoie de:
250 gr de fasole
4-5 cepe potrivite ca marime
2 morcovi,
50 ml ulei de masline
1 ardei gras rosu
sare si piper dupa gust
patrunjel si marar verde
3-4 linguri cu sos de rosii/bulion
ghimbir – o radacina foarte mica 

De ce e bine sa mananci fasole mai des 

Se alege fasolea, se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa. 
Tocam ceapa, morcovul si ardeiul gras si le punem la fiert 5 minute, in putina apa. Le scurgem de zeama, dar nu o aruncam. Punem legumele la calit in uleiul de masline, dar numai 5 minute. Adaugam apoi zeama lor (nu neaparat toata, in functie de cat de zemoase doriti sa va iasa mancarea) si sucul de rosii sau bulionul si fierbem inca 10 minute. Le adaugam apoi peste fasolea fiarta, condimentam cu ghimibrul dat pe razatoarea mica si lasam sa fiarba, la foc mediu, cu un capac deasupra, pana cand are un aspect legat. Luam de pe foc si presaram marar si patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!

3 motive pentru a consuma fasole, mazare si linte