S-au reluat lucrările de refacere a plajelor de la Marea Neagră. Litoralul românesc va avea din vară aproape 53 de hectare de plajă nouă
Veste bună pentru turismul românesc. Ministrul Mediului, aflat într-o vizită de lucru la Tulcea, a anunțat că s-au reluat lucrările de refacere a plajelor de la Marea Neagră. Lucrările de nisipare au fost stopate în urma cu doua săptămâni din cauza unei interdicții impusă de Direcția Națională Anticorupție după ce au fost descoperite niste monede în zonă.
Litoralul românesc va avea din vară aproape 53 de hectare de plajă nouă, pe o lungime de 6.950 de metri liniari, anunţă Administraţia Naţională „Apele Romane”. În următorii trei ani, alte 11 sectoare de plajă vor fi extinse cu peste 200 de hectare. În acest moment, pe litoral este în derulare cel mai mare proiect de înnisipare din ultimii 50 de ani
S-au reluat lucrările de refacere a plajelor de la Marea Neagră
Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunţat, vineri, la Tulcea, că au reînceput activităţile de nisipare pe litoralul Mării Negre, după ce lucrările au fost întrerupte în urmă cu două săptămâni.
El a amintit că sistarea lucrărilor pe o suprafaţă restrânsă a fost cauzată de o interdicţie impusă de Direcţia Naţională Anticorupţie, în urma descoperirii unor monede.
„Astăzi au fost reîncepute activităţile de nisipare pe plaja Mării Negre. (…) Salut profesionalismul şi promptitudinea cu care organele de cercetare penală au abordat această problemă extrem de complexă şi salut decizia dânşilor de a permite continuarea activităţîi. Continuă cercetarea penală în rem începută în urma descoperirii unor monede”, a mai spus ministrul Mediului.
Barna Tanczos a subliniat importanţa activităţilor desfăşurate pe litoralul constănţean.
„Nisiparea şi activităţile de refacere a plajelor sunt acţiuni extrem de importante din punct de vedere economic şi turistic pentru România şi-mi doresc ca aceste investiţii să fie practic un nou început pentru turismul de pe litoralul românesc, un nou început care să însemne condiţii europene, de secol XXI şi o nouă filosofie în ceea ce priveşte exploatarea acestei resurse turistice incredibil de valoroase pentru România”, a menţionat ministrul Mediului.
Potrivit sursei citate, societatea care efectuează lucrări de refacere a plajelor de pe litoralul constănţean şi-a mutat frontul de lucru în perioada cercetărilor DNA.
Ministrul Mediului s-a întâlnit vineri dimineaţa cu primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, pentru a discuta proiectele de mediu importante pentru oraş, iar ulterior a participat la o şedinţă cu şefii serviciilor cu atribuţii de protecţia mediului din judeţ.
Litoralul românesc va avea din vară aproape 53 de hectare de plajă nouă
La sfârșitul lunii ianuarie, Administraţia Naţională „Apele Romane” avea să facă un anunț îmbucurător pentru turismul românesc. Într-o postare pe o pagină de socializare, instituția a anunțat că litoralul românesc va avea din vară aproape 53 de hectare de plajă nouă, pe o lungime de 6.950 de metri liniari.
„Operaţiunile de înnisipare pe plaja din Mamaia sunt în toi. Cel mai mare proiect din ultimii 50 de ani în valoare de peste 800 de milioane de euro este în plină derulare. El este implementat de instituţia noastră, prin Apele Romane Dobrogea-Litoral, de-a lungul întregului litoralul românesc, de la nord la sud, pe 11 zone, timp de trei ani, adică până în anul 2023. (…) La începutul acestei veri, situaţia în cifre vă arată astfel: aproximativ 53 de ha de plajă nouă; pe o lungime de 6.950 de metri de liniari; circa 4,5 de milioane de metri cubi de nisip folosiţi la înnisipare”, menţionează reprezentanţîi instituţiei.
De asemenea, în următorii trei ani, alte 11 sectoare de plajă vor fi extinse cu peste 200 de hectare. Este vorba despre stăvilarele Edighiol/Periboina, plajele Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie- în etapa I şi plajele Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Baltă Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai – în etapa II, potrivit Ministerului Mediului.
În acest moment, pe litoral este în derulare cel mai mare proiect de înnisipare din ultimii 50 de ani