S-a mutat în peșteră după ce s-a îndrăgostit de un bărbat din trib! Totul a pornit de la o apreciere pe Instagram!

de: Cătălina IURAȘCU
12:00, 08 ian. 2025

O femeie s-a mutat într-o peșteră după ce s-a îndrăgostit de un bărbat dintr-o trib care i-a apreciat poza de pe Instagram.

Natalie Snider, în vârstă de 42 de ani, a vizitat Petra și a făcut o poză unui bărbat pe un cal, pe care a postat-o pe Instagram. Feras Boudin, în vârstă de 32 de ani, a comentat la acea poză spunând că el este cel din imagine.

S-a mutat în peșteră după ce s-a îndrăgostit de un bărbat din trib

O femeie americană și-a schimbat viața plină de călătorii pentru a trăi într-o peșteră din Iordania, după ce s-a îndrăgostit iremediabil de un bărbat dintr-o trib locală – totul datorită unei singure postări pe Instagram.

Natalie Snider, în vârstă de 42 de ani, a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare când a făcut o poză cu Feras Boudin, în vârstă de 32 de ani, mândru pe un cal în Petra, și a împărtășit-o pe pagina sa de social media. Cei doi au început o prietenie online care s-a transformat într-o poveste de dragoste, iar acum trăiesc împreună într-o peșteră cu două camere, dotată cu o cameră de depozitare, balcon și chiar o toaletă cu apă de izvor.

Înainte ca povestea ei de dragoste în deșert să înceapă, Natalie, o iubitoare de călătorii, trăia o viață nomadă, deplasându-se din Italia în Noua Zeelandă și zburând între Florida și Germania, în timp ce lucra pentru o companie de ghizi turistici.

Natalie se bucură de noua ei locuință, care oferă o priveliște asupra orizontului prăfuit al deșertului și spațiu suplimentar pentru a depozita șeile și echipamentele pentru cămilele, măgarii și găinile lor.

„Eram acolo făcând poze cu bărbatul călare pe cal, desculț și cu un fular, și era o poză tare. Am postat poza pe Instagram, iar el a comentat, spunând că el este cel din imagine. Apoi mi-a spus să vin să-l vizitez, așa că am făcut-o. Am fost întotdeauna pasionată și interesată de arheologia din Orientul Mijlociu și am fost deja în Iordania acum câțiva ani. Am călătorit în întreaga lume toată viața mea și am fost mereu un spirit liber. Probabil că acum sunt mai ancorată ca niciodată și aceasta este cea mai multă implicare pe care am avut-o față de un loc. Tocmai am început o campanie pentru a organiza tururi în Iordania și a oferi experiențe autentice. Când sunt în Iordania, ajut la tururi. Când sunt în America sau Noua Zeelandă mă ocup de treburile de birou”, a spus fosta ghidă de turism din Orlando.

În peșteră trăiesc mai multe familii

Natalie a îmbrățișat cultura locală și chiar a învățat cum să fie parte din comunitatea peșterii, care este împărțită cu încă 42 de familii și cupluri.

„Viața tribului este un alt nivel. Ei nu trăiesc în modul modern în care o fac alții. Sunt aproximativ 42 de comunități în peșteri. Este o comunitate cu uși deschise, așa că toată lumea se întâlnește împreună. Este ca o sărbătoare de Ziua Recunoștinței și Crăciunul tot anul. Tribul lui Feras este singurul care are voie să trăiască în peșteră datorită timpului îndelungat cât au locuit acolo și pentru a păstra oamenii indigeni în peșteri”, a spus ea.

În timpul iernii, se mută într-un hostel pe care îl închiriază pe un contract de 10 ani într-un sat din Petra – și apoi se mută înapoi în peșteră pentru lunile mai calde. Recent, au închiriat o casă pe o perioadă de 10 ani într-un sat din Petra, unde vor rămâne în viitoarele ierni.

Peștera, aflată la doar 15 minute cu mașina de oraș, le oferă acces ușor la lucruri esențiale precum mâncare, lemne și provizii pentru animale. Datorită panourilor solare, sunt scutiți de cerințele de chirie. Trăind visul unei vieți autonome, aduc apă de izvor pentru baie, iar Feras a construit chiar țevi făcute manual pentru locuința lor.

„Am trăit aici toată viața mea, la fel ca și bunicii mei și multe generații din familia mea. Îmi place și nu vreau să plec niciodată. Prefer stilul de viață în peșteră. Guvernul ne oferă teren, o casă și lucruri gratuite dacă plecăm, dar întotdeauna am refuzat și vom continua să o facem”, a spus Feras, un ghid turistic local cu rădăcini adânci în Petra.

Exprimându-și afecțiunea, el a adăugat: „Numesc peștera ‘Palatul’.”

Stilul acesta de viață i-a adus liniște

Pentru cei doi, unul dintre cele mai bune aspecte ale vieții în peșteră este liniștea și serenitatea, având vederi panoramice asupra deșertului iordanian.

Ei atribuie comunității indigene unite un alt factor major care contribuie la reticența multora de a se muta. Natalie a fost atrasă de farmecul rustic al Iordaniei și de pasiunea ei pentru călătorii și descoperiri, observând numeroase minuni care au captivat-o.

„În Auckland, trăiam într-un apartament în marina, cu vedere la Golful Hauraki”, a explicat Natalie, amintindu-și de viața sa din trecut.

Ea a reflectat asupra contrastului dintre viața ei veche, concentrată pe rutină, cu weekenduri petrecute în drumeții sau savurând fish and chips pe plajă, comparative cu viața atipică din Petra.

„Viața este liniștită, relaxată și lentă. Viața în Petra este foarte alertă, de la răsărit până târziu noaptea, cu mereu ceva de făcut și ceva care se întâmplă. Facând tururi, gătind cină la munte cu familia sau ocupându-mă de muncile din peșteră, casă și cu animalele. În oraș, viața se simte definită de ce dețin—haine, mașini, gadgeturi—ținând pasul cu societatea. Dar în peșteră, este vorba despre ce trăiesc. În oraș, chiar dacă sunt înconjurată de oameni, este foarte ușor să mă simt izolată. Viața în peșteră și în Petra m-a învățat cum să încetinesc viața și să apreciez esențialele vieții—lucruri pe care orașul mă face adesea să le trec cu vederea. În peșteră, viața este simplă, dar profund conectată. Împărtășind mese, povești și chiar tăcere, cu beduinii, simt că sunt acasă. Niciodată nu am experimentat o comunitate ca aceasta înainte”, a mai spus ea.

S-a mutat în peșteră după ce s-a îndrăgostit de un bărbat din trib, iar acum se simte cea mai împlinită și mulțumită cu viața sa.