S-a lansat o bază de date cu femei experte în domeniul securității cibernetice în cadrul inițiativei Women4Cyber
În cadrul inițiativei Women4Cyber este lansată o bază de date deschisă și ușor de utilizat cuprinzând femei care sunt experte în domeniul securității cibernetice și are scopul de a răspunde cererii tot mai mari de profesioniști în domeniu
A fost lansat primul registru online al femeilor care activează în domeniul securității cibernetice. În urmă cu două zile, Comisia Europeană a lansat împreună cu inițiativa Women4Cyber a Organizației Europene de Securitate Cibernetică (ECSO) programul care va conecta grupuri de experți, companii și factori de decizie în materie de securitate cibernetică.
Registrul este o bază de date deschisă și ușor de utilizat cuprinzând femei care sunt experte în domeniul securității cibernetice și are scopul de a răspunde cererii tot mai mari de profesioniști europeni în domeniul securității cibernetice și penuriei aferente de talente în domeniu.
„Domeniul securității cibernetice suferă de un deficit masiv de competențe. Acest deficit de talente este exacerbat de lipsa reprezentării femeilor în domeniu. Agenda actualizată privind competențele, adoptată de Comisie săptămâna trecută, urmărește să elimine aceste lacune. O forță de muncă diversificată în domeniul securității cibernetice va contribui, cu siguranță, la soluții de securitate cibernetică mai inovatoare și mai robuste. Registrul lansat va fi un instrument util pentru promovarea femeilor care lucrează în domeniul securității cibernetice și pentru crearea unui ecosistem de securitate cibernetică mai divers și mai incluziv”, au precizat reprezentanții Women4Cyber.
Deficitul de specialiști va fi acoperit cu femei din domeniul IT
Scopul acestui proiect este o publicație web a unei baze de date cu femei cu profiluri diferite care lucrează în domeniul cybersecurității. Registrul, care prezintă diferite profiluri și domenii de expertiză, este accesibil tuturor și va fi actualizat periodic. Domeniul cybersecurității suferă de o lipsă masivă de competențe. Deficitul de specialiști în domeniu, prevăzut să ajungă la 1,8 milioane la nivel global până în 2022 și 350.000 doar în Europa, este agravată de lipsa reprezentării feminine. Femeile reprezintă doar 11 la sută din forța de muncă. Pentru Europa, procentul este chiar mai mic, 7 la sută, ceea ce înseamnă că implicarea femeilor este o resursă neexploatată. Deși deficitul de profesioniști din domeniul cibersecurității reprezintă o problemă majoră, piața se reorientează către femeile care sunt active în domeniul cibersecurității.
A fost lansat programul IMM Leasing
Reamintim faptul că, la finalul săptămânii trecute, a fost lansat în consultare publică un proiect de OUG ce prevede aprobarea Programului IMM Leasing de echipamente și utilaje. Acest proiect are ca obiectiv acordarea de facilități de garantare de către stat a unor plafoane anuale de garantare. Acestea urmează să fie acordate pentru finanțările de tip leasing financiar pentru achiziționarea de active noi sau second-hand necesare realizării activităților în cadrul firmelor mici și mijlocii. Valoarea maximă cumulată a finanțărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul acestei facilități este de 5.000.000 lei.