Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” , Iaşi, organizează prima întâlnire virtuală din cadrul proiectului STEPS TOWARDS FUTURE
În perioada 12-16 aprilie 2021, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” , Iaşi, va găzdui prima mobilitate virtuală Erasmus+ din cadrul Parteneriatului strategic STEPS TOWARDS FUTURE.
Formată din 28 de elevi din Volos (Grecia), aproximativ 100 de elevi din Ibn Mucana (Portugalia), 7 elevi din Torun (Polonia) și 30 de elevi din Iași (România), echipa Erasmus va participa alături de profesorii coordonatori, la activităţile specifice proiectului STEPS TOWARDS FUTURE , elevii descoperind împreună, conform temei proiectului, soluții pentru pregătirea în cariera pe care o vor urma în viitor.
În condițiile actuale, întâlnirea cu partenerii noștri va fi on-line, dar, cu siguranță, activitățile pregătite de elevii și profesorii Şcoalii Gimnaziale „Ion Creangă” vor face ca acest format de organizare să nu fie un impediment în promovarea valorilor europene și naționale.
În fiecare zi vor avea loc trei întâlniri virtuale în care vor fi prezentate experimente stiințifice realizate de elevii din Clubul DISCOVERS în laboratoarele Intitutului de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” și ale Facultății de Bioinginerie din Iași. Apoi, partenerii vor cunoaște, prin întâlniri virtuale sau prin interviuri înregistrate, personalități ieșene, precum managerul Institutului de Cercetare „Petru Poni”, vicepreședintele Academiei Române, primarul municipiului Iași și vor afla despre preocupările studenților pasionați de știință ai Facultății de Bioinginerie. De asemenea, vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu patrimoniul cultural ieșean prin materialele de tip Tele-City sau Tele-Școală realizate de elevii școlii noastre și să afle informații despre cele mai importante saline din România. Prin activitățile proiectului, participanții vor avea de reprodus o salină, cu ajutorul aplicației Minecraft Education, se vor plimba prin Copou, vor vizita prima Universitate din România și apoi Biblioteca Universității Tehnice „Gh. Asachi”, unică prin frumusețea ei, vor păși emoționați prin Sala Pașilor Pierduți, apoi prin locuri pline de istorie precum Strada Lăpușneanu, Palatul Roznovanu și Palatul Culturii.
Activitățile interactive vor aduce împreună elevii celor patru țări în înțelegerea pașilor către o carieră frumoasă pe care o pot avea prin cunoștințele acumulate în domenii ale științelor precum biologia, fizica și chimia.
Coordonator,
Profesor Gratiela Prodan