Rusia şi China cer dreptul la propagandă pe Twitter

de: BZI.ro
09:41, 10 nov. 2022

După ce Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari, mai mulţi ofiiali de la ISIS i-au cerut fondatorului Tesla şi SpaceX să scoată restricţiile care îi ţin departe de platfoma socială. De altfel, Rusia și China au cerut dreptul la propagandă pe Twitter. Anterior, Elon Musk a declarat că dacă va achiziționa această platformă, va concedia jumătate din angajați.

Până acum, mai mulţi oficili au cerut dreptul la propaganda, însă rugăminţile lor nu au avut nicio efect. Cererile repetate, chiar şi din partea ministrului rus de externe, Maria Zaharova, fac parte din eforturile acestor personaje de a profita de pe urma achiziţionării Twiter de către Elon Musk.

Rusia şi China cer dreptul la propagandă pe Twitter

ISIS, Rusia şi China vor să folosească din nou această platformă în campaniile de propagandă. Grupurile extremiste de dreapta din Occident văd în preluarea conducerii Twitter de către Musk un semn că astfel vor putea să posteze online conţinut plin de ură şi ilegal. La momentul actual, conturile de Twitter susţinute de Moscova şi Beijing au adoptat aceeaşi poziţie şi cer platformei să le permită din nou accesul să posteze tot ce vor, inclusiv pe teme „fierbinţi”, aşa cum războiul din Ucraina.

Felix Kartte, un consilier de top de la Reset, un grup de lobby care militează pentru tehnologie responsabilă, a spus că aceştia fac presiuni pentru că „toţi ceilalţi fac presiune pe Musk”.

„Ei fac asta acum ca să se alăture taberei comunității de dreapta care pune presiune pe Musk”, a spus Felix Kartte,

Mulţi se tem că sub conducerea lui Musk, Twitter s-ar putea schimba într-o platformă toxică pentru dezbateri politice şi un loc de incitare la ura şi acte extremiste. După ce trupele lui Vladimir Putin a invadat Ucraina, UE a pus sub sancţiune conţinutul publica de posturi media ruseşti, o acţiune care a obligat şi Twitter să impună proprile sale restricţii în acest sens.

Acum, Rusia şi China îi cer lui Musk să elimine aceste restricţiile.

„Elon, dacă tot ești pentru libertatea de exprimare, ce-ar fi să elimini interdicția împotriva conturilor RT și Sputnik și interdicția mascată împotriva mea, de asemenea?” a scris editorul-șef al RT.

Jumătate din angajaţii Twitter au fost daţi afară

Anterior, Elon Musk a spus că 75% dintre angajații Twitter vor fi concediați dacă va prelua compania de social media. Declarațiile celui mai bogat om din lume au creat un val de nemulțumire printre angajații corporației. Anunțul ar fi fost făcut de Elon Musk către potențialii investitori susținând că în acest fel se vor reduce cheltuielile de personal care în prezent sunt uriașe.

În cifre concrete, compania care are acum 7.500 de angajați, va avea, dacă planul lui Musk va fi dus la bun sfârșit, aproximativ 2.000.

Totodată, iniţial, Elon Musk s-a răzgândit și a explicat faptul că nu mai dorește cumpărarea platformei din cauza unor raportări false cu privire la conturile false pe care platforma le are. Ca răspuns la acuzații, oficialii Twitter l-au acționat în judecată pentru a-l obliga pe pârât să cumpere platforma. Există un proces pe rolul instanței de judecată, iar acesta poate dispărea doar dacă omul de afaceri achită suma de 44 de miliarde de dolari până pe data de 28 octombrie 2022.

De când Twitter a fost achiziţionat de Elon Musk, oficialii chinezi i-au cerut să respecte idealurile pe care spne că le susţine. El trebuie „ „să înlăture toate aceaste politici McCarthy-iste discriminatorii”. Totodată, oficialii din Rusia și China i-au cerut să elimine interdicția conturilor și să ofere dreptul la propagandă pe Twitter.