Rusia înregistrează un medicament făcut cu plasma pacienților care au trecut prin COVID-19

de: cristian.george
14:40, 02 apr. 2021

Ministerul rus al Sănătății a înregistrat un medicament bazat pe plasma din sânge a pacienților care au depășit boala, Covid-globulina .

Acest lucru a fost anunțat joi de corporația de stat, Rostej , o companie a Companiei Naționale de Imunobiologie , care a creat medicamentul. „Medicamentul Covid-globulină a devenit primul medicament de acest gen împotriva Covid-19 înregistrat în lume” , se arată în declarația corporației.

Fabricat din 2,5 tone de plasmă

Departamentul de Sănătate din Moscova a furnizat Companiei Naționale de Imunobiologie Rostej 2,5 tone de plasmă donatoare . Donatorii sunt pacienți care au trecut de boală și au generat anticorpi, a căror utilizare ar contribui la depășirea bolii și ar facilita sistemul imunitar să creeze rapid anticorpi singuri, se arată în comunicat.

Medicamentul a fost înregistrat pe baza rezultatelor studiilor preclinice și a primei faze a studiilor clinice, care a demonstrat siguranța sa, conform declarației, nu au existat efecte secundare și că acțiunea sa neutralizantă a fost demonstrată.

Un medicament care ar putea vindeca COVID-19

Certificatul de înregistrare permite utilizarea Covid-globulinei pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani , deși în acest medicament va fi utilizat doar în spitalele din Moscova ca parte a cercetărilor pentru tratamentul pacienților cu variante moderate și severe. A doua și a treia fază clinică vor începe la începutul lunii aprilie și vor dura șase luni.

Sergei Chémezov , CEO al Rostej, a subliniat că medicamentul „nu este destinat prevenirii, ci în mod specific tratamentului infecției Covid”. Pentru a combate prevenirea pandemiei, Rusia a făcut deja vaccinul Sputnik.

Rusia are deja un vaccin împotriva COVID-19

Oficialităţile din Rusia se laudă ca ei au produs primul vaccin împotriva COVID-19 din lume. Sputnik V este vaccinul anunţat de autorităţile ruse dar care incă nu a fost livrat în Europa. De altfel, la nivel de Uniune Europeană este doar o singură ţară care administrează vaccinul, aceasta fiind Ungaria.

La nivel de Comisie Europeană se vorbeşte despre acceptarea vaccinului pe piață, una dintre ţările care şi-ar dor intrarea acestuia fiind Germania, dar şi Franța care a avut o poziţie mai echilibrată.

Rusia a atras critici atunci când a anunțat primul vaccin din lume aprobat pentru coronavirus pentru uz public în august – chiar înainte de finalizarea studiilor cruciale de fază 3.

În studiile de fază 1 și 2 ale vaccinului, numit Sputnik V, toți cei 76 de participanți la studiu au dezvoltat anticorpi împotriva virusului care provoacă Covid-19, potrivit raportului de vineri din The Lancet.

Rusia nu este foarte încrezătoare că vaccinul Sputnik împotriva coronavirusului va fi aprobat în Uniunea Europeană prea curând, a anunțat fondul suveran rus, sâmbătă, în contextul în care serul dezvoltat în Rusia a intrat în procedura de evaluare a Agenției Europene a Medicamentului. Totuși eu au spus că sunt pregătiți să livreze 100 milioane de doze de vaccin.