Ruladă cu banane. Un desert sănătos, care te va cuceri imediat
Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert aromat, gustos și rafinat, putem face o ruladă cu banane. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Rulada cu banane are o textură fină și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Iată rețeta care te va ajuta să pregătești un desert sănătos, care te va cuceri imediat.
Ruladă cu banane
Când vine vorba de gustoasa ruladă de casă, rețetele sunt diverse, spectaculoase și pot fi adaptate după preferințe. Rețetele de ruladă sunt versatile pentru că acestea pot fi pregătite ca aperitiv, dar și ca desert.
Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert rafinat, gustos și cu un aspect festiv, putem face o ruladă cu banane. Aceasta este sățioasă, sănătoasă și merge servită și de către cei care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.
Rulada cu banane este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Aceasta poate fi ornată cu o glazură de ciocolată, cu un sos de caramel, cu nucă măcinată, cu fulgi de cocos sau pudră de cacao. Ideile pentru decor sunt nenumărate.
Pe lângă acest desert, putem face și niște clătite proteice cu ovăz și banane. La fel de bine, putem să îi surprindem pe cei dragi cu o prăjitură cu iaurt și banane. Cu siguranță acest desert va fi o adevărată încântare pentru toți cei de la masă.
Rețeta cu care vei obține un desert savuros
Pentru o delicioasă ruladă cu banane vom avea nevoie de 5 ouă, 8 linguri de zahăr, 1 pliculeț de praf de copt, 3 linguri de făină, 100 g de alune, 2 banane, 50 g de nucă de cocos, 100 g de unt, zahăr vanilat, 4 linguri de lapte, și glazură de ciocolată.
Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se freacă într-un bol împreună cu 5 linguri de zahăr și 1 linguriță de apă apoi se adaugă praful de copt. Albușurile se bat spumă și ele împreună cu o lingură de zahăr. Se amestecă bine cele două compoziții apoi se încorporează 3 linguri de făină cu 50 g de alune. Aluatul cremos obținut se întinde pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor timp de 20 de minute.
Între timp vom face crema de cocos. Nuca de cocos se pune într-un bol și se amestecă împreună cu 2 linguri de zahăr pudră și 2 linguri de zahăr vanilat. Se adaugă restul de alune și un gălbenuș. Într-o cratiță se topește untul cu 4 linguri de lapte. Se adaugă compoziția de nucă de cocos și alune și se amestecă ușor.
Se scoate aluatul din cuptor și se întinde peste el crema de cocos. Se pun și felii de banană apoi se rulează strâns. La final, vom turna glazura de ciocolata și se dă desertul la frigider. După câteva ore, se scoate prăjitura de la rece și se feliază pentru a fi servită.
Rulada cu banane are o textură cremoasă, este delicioasă, aromată și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.