Rugăciune la sfârșitul lucrului. Rostește-o în fiecare zi pentru a avea spor în toate
După o zi grea de muncă și plină de activitate putem rosti o rugăciune la sfârșitul lucrului. Această rugă este una de mulțumire și preaslăvire a divinității, fiind recunoscători pentru darurile primite în fiecare zi. Rugăciunea la sfârșitul lucrului este de mare ajutor pentru cel copleșit de necazuri și de stresul cotidian. Rostește-o în fiecare zi pentru a avea spor în toate.
Cea mai puternică rugăciune la sfârșitul lucrului
Pentru a avea parte de ajutorul divin în toate activitățile zilnice este bine să rostim o rugăciune la începutul și la sfârșitul lucrului. Rugăciunea de la sfârșitul lucrului este una de mulțumire pentru darurile primite și de recunoaștere a ajutorului divin. Preoții ne îndeamnă să rostim această rugăciune puternică atunci când terminăm de făcut o activitate sau la finalul zilei după ce am îndeplinit toate lucrurile pe care le-am avut de făcut.
Pe lângă această rugă de grabnic ajutor putem spune și o rugăciune pentru sporul casei sau putem citi cât mai des cu putință Acatistul Atotputernicul Dumnezeu, pentru a avea parte de binecuvântarea și ocrotirea divină.
La fel de puternic este și Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții și alungarea gândurilor rele. După o zi grea de muncă, solicitantă și plină de activități, putem rosti cu multă credință și smerenie rugăciunea la sfârșitul lucrului. Aceasta are un efect tămăduitor și îl liniștește pe cel împovărat de griji și cuprins de deznădejde.
,,Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea şi îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă şi neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă, cu frică şi cu cutremur, aduc Ţie mulţumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău. Te slăvesc şi Te laud şi Te cânt ca pe un Domn, Stăpân şi Făcător de bine; şi iarăşi căzând înaintea Ta, Îţi mulţumesc şi cu smerenie mă rog nemăsuratei şi negrăitei Tale milostiviri ca şi de acum înainte să-mi dăruieşti faceri de bine, ca să sporesc în dragostea faţă de Tine şi de aproapele meu. Izbăveşte-mă de tot răul şi necazul. Dăruieşte-mi linişte. Şi mă învredniceşte în toate zilele vieţii mele totdeauna mulţumire să-Ţi aduc şi să grăiesc şi să cânt cele preabune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”
Cum să te rogi pentru a avea spor în toate
Tot mai multe persoane se plâng de faptul că sunt copleșite de problemele de la muncă și nu fac față stresului zilnic. Mai mult, activitățile pe care le au de îndeplinit atât la serviciu, dar și acasă îi solicită și adesea cad pradă disperării. De aceea, rostirea unei rugăciuni are un rol vindecător și îi aduce credinciosului liniște sufletească.
Preoții ne sfătuiesc să rostim zilnic câteva rugăciuni de grabnic ajutor în activitatea noastră profesională, dar și în viața privată. Pe lângă rugăciunea la sfârșitul lucrului, putem rosti și una la începerea activităților zilnice. Astfel, vom avea parte de liniște și de spor în toate.
,,Doamne, Iisuse Hristoase, Fiule, Unule-Născut al Tatălui Celui fără de început, Tu eşti Cel ce prin gura prorocului Tău David ai zis: Ieşi-va omul la lucrul său şi la lucrarea sa până seara. Tu ai zis şi prin gura fericitului Pavel apostolul: cel ce nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce. Şi iarăşi Tu ai zis cu preacurată gura Ta: Fără de Mine nu puteţi face nimic. Doamne, Doamne, ascult din tot sufletul şi din toată inima dumnezeieștile Tale cuvinte şi cu umilinţă alerg la bunătatea Ta: ajută-mi mie, păcătosului, cu darul Tău, să săvârşesc lucrul ce încep acum: în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.”
Rugăciunea este o hrană spirituală pentru credincios și este de grabnic ajutor în cele mai grele momente. De aceea, este bine să rostim zilnic rugăciuni la diferite trebuințe, dar și rugi de mulțumire către divinitate.
După ce am îndeplinit cu succes o sarcină de lucru și am trecut cu bine peste o zi grea de muncă, putem rosti o rugăciune la sfârșitul lucrului. Această rugă este una de mulțumire și preaslăvire a divinității pentru ajutorul primit și pentru spor în activitățile noastre zilnice.