Rugăciune către Sf. Nectarie: Cea mai puternică rugăciune tămăduitoare

de: Miruna Grigoraș
14:17, 12 ian. 2022

Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, s-a născut în anul 1846, în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol. A trecut la cele veșnice în noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în ctitoria sa, din insulă Eghina: Mănăstirea Sfânta Treime, iar Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe 9 noiembrie. 

Pe 9 noiembrie, Biserica Ortodoxă prăznuieşte și îi aduc slavă prin rugăciune către Sf. Nectarie de la Eghina prin cea mai puternică rugăciune de tămăduire a celor bolnavi, suferinzi sau a femeilor care nu pot avea copii. 

Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, s-a născut în anul 1846, în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol

Miracolul credinței: Rugăciune către Sf. Nectarie

În această zi de sărbătoare, creştinii ortodocşi pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că este vindecătoarea tuturor bolilor grele. Începe cu slava adusă către Sfânt

O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, pri­mește a­ceastă puțină rugăciune de la noi, nevred­nicii robii tăi, căci către tine, ca la un ade­vărat izvor de tămăduiri și grabnic fo­lo­sitor și ajutător prea­minunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu la­crimi fier­binți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră. ”

Și mântuirea pe care cerdințioșii o arată în fața divinității pentru a scăpa de boli sau de suferință. 

Pe 9 noiembrie, Biserica Ortodoxă prăznuieşte și îi aduc slavă prin rugăciune către Sf. Nectarie de la Eghina prin cea mai puternică rugăciune

Se continuă cu validarea puterii și crezarea în miracole pe care rugăciunea către Sf. Nectarie o are

„Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poți aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci și pe mulți bol­navi i-ai ajutat să se întărească în credință și în răbdare, și să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.”.

Rugăciunea se încheie cu cuvintele de milostenie pe care credincioșii le aduc sfântului și îngăduie milă

„ Către Acela roagă-te, ca să fim și noi ajutați și miluiți cu rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăviți, ca să binecu­vântăm pe Dum­nezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”. 

Sfântul Nectarie: Cunoscut ca și făcătorul de minuni 

Printre nenumăratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfântul Nectarie a fost preaslăvit și cu darul facerii de minuni. Este considerat făcător de minuni încă din timpul vieții, fiind recunoscut că aduce vindecare bolnavilor de cancer, dar și că ascultă rugăciunile femeilor care nu pot avea copii. 

În această zi de sărbătoare, creştinii ortodocşi pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că este vindecătoarea tuturor bolilor grele

În urma minunilor pe care le-a săvârșit de-a lungul timpului, prin rugăciune și milostenie, Biserica Ortodoxă îl mai numește pe Sfântul Nectarie și „Taumaturgul” care înseamnă „Vindecătorul”. Mulți credincioși au fost atinși la inimă de pilda vieții Sfântului Ierarh Nectarie, lăsându-se mai apoi călăuziți la limanul cel mântuitor al ortodoxiei.

Rugăciunea către Sf. Nectarie aduce smerenie, răbdare îndelungată, izbăvirea din nevoie, dragoste și călăuzire, înțelepciune, minte și cale luminată, dar și ajutor persoanelor aflate la ananghia suferințelor cauzate de boli, cancer, sau femeilor care nu pot aduce pe lume copii. Autorităților duhovnicești Sf. Nectarie le apare în chip de îngeri și îi îndrumă spre cele mai curate căi pentru a ajuta credincioșii în izbăvirea de necaz. 

Rugăciunea către Sf. Nectarie este mai puternică în ziua de 9 noiembrie atunci când este prăznuit de întreaga lume a credincioșilor ortodocși. 

Printre nenumăratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfântul Nectarie a fost preaslăvit și cu darul facerii de minuni