Rostopasca, un tratament eficient pentru alunițe roșii

de: Bianca
13:56, 25 iul. 2024

Rostopasca este o plantă care te scapă de alunițe roșii, acestea pot fi vizibile cu ochiul liber, iar cele care nu sunt vizibile pot fi descoperite în urma unor examinări precum ecografii sau RMN-uri.

Remediile naturiste precum este rostopasca pentru alunițele roșii sunt eficiente doar în cazul angioamelor de mici dimensiuni, totuși nu este recomandat să se apeleze la acestea fără acordul medicului dermatolog.

Cum să folosești rostopasca pentru alunițe roșii

Rostopasca este o plantă din familia macului, originară din Europa și Asia de Vest, dar care s-a răspândit și în restul lumii, deoarece este unul dintre cele mai bune remedii pentru negi și alunițe. Ea conține chelidonic și alcaloizi, substanțe care acționează împotriva acestor pete și excrescente. Din cauza sucului acid pe care îl conține rotopasca nu este recomandată persoanelor care au o piele sensibilă.

Cea mai bună variantă în care poți folosi această plantă pentru a scăpa de negi este dacă ai posibilitatea să o culegi pe loc, pentru că ai nevoie de seva ei. Pune-ți niște mănuși și taie planta de la bază. Vei observa cum curge un lichid galben sau portocaliu pe care trebuie să îl aplici direct pe alunițe. Este important să reții că pielea din jurul acesteia trebuie protejată, astfel este posibil să se irite. Poți să folosești bandă adezivă sau chiar vaselină în acest sens. Trebuie să aplici seva de rostopască pe zona afectată o dată sau de două ori pe zi, timp de 9 zile.
Chiar dacă folosești rostopasca pentru negi și alunițe, este important să te consulți și cu un medic dermatolog, dacă pielea ta prezintă simptome neobișnuite.

Alte remedii naturiste pentru alunițe

Aloe vera este o plantă care ajută la eliminarea alunițelor roșii, tot ceea ce trebuie să faci este să scurgi suc din planta aloe pe alunițele roșii și să masezi ușor de mai multe ori pe zi.

Propolisul, este un alt remediu natural care vine în ajutor, acesta se poate folosi ca atare sau sub formă de tinctură. Propolisul brut se aplică pe aluniță, se fixează cu leucoplast și se menține timp de 2 zile, după care se spală locul și se aplică pentru alte 2 zile. În cazul tincturii, aceasta se aplică pe un tampon de vată, cu care se șterge alunița de 2 – 3 ori pe zi.

Usturoiul este bun pentru alunițele roșii, se taie un cățel de usturoi în jumătate și se aplică pe aluniță cu partea care a fost tăiată. Se fixează cu un leucoplast și se lasă peste noapte. Alte două ingrediente utile sunt praful de copt și uleiul de ricin, acestea două se amestecă și se obține o pastă, care se aplică pe aluniță de 2 – 3 ori pe zi.
Este foarte important de menționat faptul că nu trebuie să folosești rostopască pentru alunițele roșii dacă ai pielea crăpată, rănită sau iritată deoarece rostopasca este o plantă toxică, așa că trebuie să te ferești ca seva ei să intre în contact cu ochii sau cu orice zonă senibilă de pe corp.