Roșii la borcan pentru iarnă. Rețetă simplă fără sterilizare pentru murături de te lingi pe degete

de: Corina Birta
09:20, 21 iul. 2022

Nu există gospodină care să nu pregătească roșii la borcan pentru iarnă. Roșiile murate sunt un aperitiv extrem de parfumat, pe alocuri picant dar foarte gustos. Gospodinele adoră aceste murături deoarece roșiile în borcane pentru iarnă sunt ușor de preparat. În principiu, toate rețetele de roșii murate sunt împărțite în două tipuri, cu și fără sterilizare. Nu tuturor, desigur, le place să încălzească suplimentar borcanele în apă clocotită. Însă un astfel pas este foarte important deoarece îți garantează faptul că murăturile tale nu se vor deteriora dacă le păstrezi în apartament la oraș.

Pentru conservă, sunt necesare roșii mici sau gogonele, acestea ar trebui să treacă cu ușurință prin gâtul borcanului și să umple bine borcanul când sunt agitate. Este bine să știi că roșiile prea coapte și moi, care își schimbă forma la atingere nu sunt potrivite, este mai bine să le puneți pe acestea pentru sos sau salată de gogonele. Dar nici nu merită să le luați pe cele verzui. De asemenea, este extrem de important să cunoașteți faptul că nu puteți închide împreună roșii cu grade diferite de coacere. Pentru roșii verzi, există rețete speciale. Nu ar trebui să existe semne de putregai, pete gri și zone mâncate de insecte pe coaja roșiilor. O astfel de legumă poate strica întregul borcan cu murături. Nu este necesar să luați doar roșii de culoare roșie, puteți să le amestecați cu cele galbene, astfel conserva va arată strălucitor și mai interesant.

În principiu, toate rețetele de roșii murate sunt împărțite în două tipuri, cu și fără sterilizare

Roșii la borcan pentru iarnă. Cu ce să începi pregătirea murăturii

Totul începe cu spălarea borcanelor și a roșiilor în sine. Siguranța borcanelor prelucrate depinde direct de minuțiozitatea acestei proceduri. Dacă puteți conserva roșiile fără sterilizare, atunci asigurați-vă că aburiți borcanele și capacele înainte de a pune legumele. În cazul în care vă decideți să sterilizați borcanele, atunci este suficient să spălați bine recipientele cu bicarbonat de sodiu.

Marinarea asigură depozitarea pe termen lung datorită a doi factori, oțetul și procesarea borcanelor la o temperatură ridicată. Metoda fără sterilizare cu umplere dublă cu apă clocotită și menținere este mai potrivită pentru borcane de trei litri și loturi mari de conservare. Pentru a nu sparge legumele în timpul tratamentului termic, este suficient să tăiați roșiile de câteva ori în jurul „vârfului”.

Gospodinele adoră aceste murături deoarece roșiile în borcane pentru iarnă sunt ușor de preparat

Roșiile murate pentru iarnă după această rețetă, sunt incredibil de gustoase, de te lingi pe degete. Pentru a pregăti deliciul vei avea nevoie de 5 kg de roșii, 3 capete de usturoi, o frunză de dafin pentru fiecare borcan și boabe de piper negru. La discreția dumneavoastră, puteți adăuga pătrunjel, rondele de ceapă și ardei dulce.

Cum să pregătești un litru de murătură fără sterilizarea borcanelor

Pentru a pregăti o marinată pentru 1 litru de apă vei avea nevoie de o lingură de sare, 3-5 linguri de zahăr și oțet de 9% în cantitate de 50-60 ml. Din moment ce ai pregătit toate ingredientele pune cățeii de usturoi curățați pe fundul borcanelor curate, în același mod se procedează atunci când vrei să pui la murat gogoșari. Ulterior toarnă 8 boabe de piper, frunza de dafin și, de asemenea, toate ierburile, frunzele, ardeiul iute, care îți plac mai mult.

Hreanul și umbrelele de mărar nu sunt necesare pentru punerea la murat a roșiilor. Ele adaugă elasticitate și face castraveții mai crocanți și dovleceii sau vinetele. Umpleți borcanele cu roșii până la gât, dacă este posibil, lăsând mai puține goluri între ele.

Marinarea asigură depozitarea pe termen lung datorită a doi factori, oțetul și procesarea borcanelor la o temperatură ridicată

Se toarnă apă fiartă peste roșii, se acoperă cu capace, se lasă să stea 15 minute. Scurgeți apa din conserve într-o cratiță, fierbeți-o, turnați din nou apă clocotită peste roșii. Țineți din nou timp de 15 minute. Ulterior, scurgeți apa din conserve într-o cratiță și puneți-o pe aragaz din nou. Adăugați sarea și zahărul prevăzute pentru marinată, aduceți lichidul la fierbere. La sfârșitul fierberii adăugați oțetul.

Rețeta spune câtă sare, zahăr și oțet sunt necesare la 1 litru de apă. Umpleți borcanele cu legume cu marinată la fiert și rulați borcanele cu ajutorul unei chei, astfel se rulează și borcanele cu sfeclă roșie. Asigurați-vă că verificați calitatea jugului, astfel încât apa să nu se scurgă. Acest lucru este important, altfel aerul va intra înăuntru și borcanele pot exploda.

Întoarceți roșiile la borcan pentru iarnă cu fundul în sus, acoperiți cu o pătură sau ceva cald, păstrați băncile câteva zile sub „blană” ca să se răcească încet. Rețeta este simplă, iar roșiile se dovedesc a fi cele mai delicioase. Iar borcanelor vor sta calm în cămară sau dulap timp de un an. Principalul lucru este că lumina soarelui să nu cadă peste ele.

Pentru conservă, sunt necesare roșii mici sau gogonele